Την παραίτηση Πόντα ζητεί και το PNL - Στην αντεπίθεση ο Ρουμάνος πρωθυπουργός

Ο συμπρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος προανήγγειλε ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή.

Την παραίτηση Πόντα ζητεί και το PNL - Στην αντεπίθεση ο Ρουμάνος πρωθυπουργός
Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα ζήτησε ο συμπρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) Βασίλε Μπλάγκα, ανακοινώνοντας ότι την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση μομφής, οι Φιλελεύθεροι θα οργανώσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή.

"Το PNL ζητά την άμεση παραίτηση του Βίκτορ Πόντα. Η Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις πλέον δύσκολες στιγμές της" τόνισε ο Βασίλε Μπλάγκα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, χθες, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κατηγόρησε δε, τον Ρουμάνο πρωθυπουργό για "άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Δικαιοσύνης".

"Κανείς, μετά το 1989, δεν είχε τολμήσει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, με τέτοιο τρόπο" υπογράμμισε ο Βασίλε Μπλάγκα, ενώ σχολιάζοντας την προσπάθεια του Βίκτορ Πόντα να εξισώσει, όπως είπε, την εναντίον του υπόθεση με αυτή του προέδρου της χώρας Κλάους Γιοχάνις, τόνισε: "...φαίνεται να ξεχνά ότι στην περίπτωση του Προέδρου, υπήρχε μια αστική αγωγή, την οποία είχε κερδίσει σε πρώτο βαθμό και την κέρδισε και ως το τέλος.

Ο Πόντα είναι αυτός που κατηγορείται -και όχι ο Κλάους Γιοχάνις- για φοροδιαφυγή, διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος. Ο Βίκτορ Πόντα πρέπει να παραιτηθεί επειδή η Ρουμανία είναι πολύ πιο σημαντική από το άτομό του".

Ο ηγέτης του PNL υποστήριξε ότι σε περίπτωση που ο Πόντα είναι "εξοπλισμένος με έγγραφα, τότε δεν έχει τίποτα να φοβηθεί" και πρόσθεσε πως δεν κατανοεί την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στον Ρουμάνο πρωθυπουργό το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) και οι ηγέτες της κυβερνώσας συμμαχίας.

Περνά στην "αντεπίθεση" ο Β. Πόντα

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ότι θα προσβάλει την εντολή του εισαγγελέα για την εναντίον του έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Πόντα υποστήριξε πως θέλει να αποδείξει την αθωότητά του και επανέλαβε πως, από πολιτική σκοπιά, η εναντίον του δίωξη έχει ως στόχο την αλλαγή της παρούσας κυβέρνησης.

"Σύμφωνα με όλους τους ορισμούς, η κυβέρνηση αλλάζει είτε μέσω εκλογών είτε με ψήφο στη Βουλή. Κάθε άλλη μέθοδος σημαίνει πραξικόπημα και δεν επιθυμώ για όλους εμάς, να ζήσουμε σε μια χώρα, όπου οι κυβερνήσεις αλλάζουν με τρόπο διαφορετικό από τις προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες" σημείωσε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα για πλαστογραφία, συνέργεια σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (κατηγορίες που αφορούν τη δράση του ως δικηγόρος) και σύγκρουση συμφερόντων (κατηγορία που αφορά την πρωθυπουργική του ιδιότητα), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς DNA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v