Κίνα: Τέσσερις νεκροί από τα πυρά ενόπλου

Νεκρός και ο δράστης του περιστατικού στη βόρεια επαρχία Χεμπέι ο οποίος πιθανώς ήταν διπολικός.

  • Real.gr
Κίνα: Τέσσερις νεκροί από τα πυρά ενόπλου
 Ένας Κινέζος οπλισμένος με δίκαννη καραμπίνα σκότωσε σήμερα τέσσερις ανθρώπους, περιλαμβανομένων δύο αστυνομικών, στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σε ένα σπάνιο περιστατικό βίας στη χώρα αυτή όπου γίνεται αυστηρός έλεγχος στην κατοχή των όπλων.

Ο Λιού Σουανγκρούι άνοιξε πυρ στο χωριό Σισιμπάο της κομητείας Σουνίνγκ, που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών νοτίως του Πεκίνου, σκοτώνοντας δύο κατοίκους του χωριού και τραυματίζοντας τρεις, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο την αστυνομία.

Η δημόσια τηλεόραση χαρακτήρισε την επίθεση "ομαδική ανθρωποκτονία", αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη συνέχεια ο Λιού σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε δύο, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Ο Λιού εγκλωβίστηκε στο σπίτι του και βρέθηκε νεκρός όταν η αστυνομία έκανε έφοδο τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι η αιτία του θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστή.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Λιου πυροβολήθηκε, ενώ το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει γνωστό.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα Δελτίο Τύπου της κυβέρνησης, ότι ο 55χρονος δράστης ήταν διπολικός, ενώ ανακοίνωση των τοπικών αρχών ανέφερε ότι έπασχε από "χρόνια σχιζοφρένεια".

Η ένοπλη βία είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα καθώς η οπλοκατοχή είναι περιορισμένη.

Τον Δεκέμβριο, ένας υπάλληλος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας πυροβόλησε και σκότωσε δύο συναδέλφους του στο υποκατάστημα όπου εργαζόταν στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v