«Ισχυρός αντίπαλος εσωκομματικός του Σαμαρά δεν υπάρχει»

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνος Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8. Τι είπε για τις διαπραγματεύσεις.

  • Real.gr
«Ισχυρός αντίπαλος εσωκομματικός του Σαμαρά δεν υπάρχει»
Δύο 24ωρα μετά τη δήλωση του Δημήτρη Σταμάτη, στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, στον realfm 97,8 σχετικά με τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας στη Ν.Δ., ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε: «Θέλω να είμαι σαφής σε αυτό. Αν υπήρχε ισχυρός αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά προφανώς οι διαδικασίες θα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα».

Και πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Γιατί να ξέρετε η φύση δεν αγαπά το κενό. Αν πράγματι υπήρχε κενό θα είχε έρθει κάποιος να το καταλάβει. Αυτή τη στιγμή στη ΝΔ. και να είμαστε ειλικρινείς, ισχυρός αντίπαλος εσωκομματικός του Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν προβλήματα γιατί απομονώθηκαν και από τους υπόλοιπους. Και αυτό είναι πρόβλημα δικό τους, εγώ νομίζω ότι πρέπει να κάνουν και μια αυτοκριτική σε αυτό».

«Αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει»

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. «Η συμφωνία αυτή που διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας και το πακέτο Γιούνκερ που είδα, που είναι μία απάντηση της Ευρώπης στις προτάσεις του κ. Τσίπρα, είναι μία συμφωνία που δίνει το βάρος στην αύξηση των φόρων και στην προστασία του δημοσίου τομέα. Αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης: «Γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε και φτάσαμε στο μνημόνιο; Γιατί δουλεύαμε όλοι οι υπόλοιποι για έναν αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα. Αν τώρα που είναι ο ιδιωτικός τομέας γονατισμένος η επιλογή μας είναι γενικευμένη αύξηση των φόρων μόνο και μόνο για να μην προχωρήσουμε σε γενναία μείωση δημοσίων δαπανών, άρα να βάλουμε αυτούς -κι εγώ για τη δική μου επιχείρηση θα μιλήσω, ίσα που τα φέρνουμε βόλτα και το λέω με ειλικρίνεια- να πληρώσουν έναν σκασμό επιπλέον φόρους γιατί δεν θέλεις να εφαρμόσεις παραδείγματος χάριν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία ή γιατί θέλεις να προσλάβεις κόσμο στο δημόσιο, με συγχωρείτε, αυτό δεν βγαίνει. Και δεν βγαίνει στα σίγουρα δηλαδή».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v