Μία ημερίδα κατά του ρατσισμού

«Ρητορική του μίσους: διαδρομές του ρατσισμού στο δημόσιο λόγο».

  • Real.gr
Μία ημερίδα κατά του ρατσισμού
Η γενική γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης διοργανώνει στις 24 Ιουνίου 2015 (18:00), στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60), ημερίδα με θέμα: «Ρητορική του μίσους: διαδρομές του ρατσισμού στο δημόσιο λόγο».

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕCRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης Christian Ahlund και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής.

Κατά το πρώτο μέρος της ημερίδας, ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών και μέλος της ECRI, Στέλιος Περράκης, θα παρουσιάσει την τελευταία έκθεση της ECRI για την Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Κωστής Παπαϊωάννου, θα παρουσιάσει, δε, τις προτεραιότητες του υπουργείου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας εστιάζεται στην αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους, εκείνου δηλαδή του δημόσιου λόγου που πυροδοτεί, το φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος, την ξενοφοβία, ή άλλες μορφές μίσους που βασίζονται στη μισαλλοδοξία, καθώς και στις αναγκαίες σταθμίσεις σχετικά με την ελευθερία έκφρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v