Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσταση επιτροπής για την ανάπλαση του λιμανιού της Ζακύνθου

Στο τέλος του μήνα θα συσταθεί η Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης για την ανάπλαση του λιμανιού της Ζακύνθου.

Σύσταση επιτροπής για την ανάπλαση του λιμανιού της Ζακύνθου
Η χάραξη και η υλοποίηση ενός προγράμματος εθνικής εμβέλειας «Ανάπλαση Λιμένος Ζακύνθου», ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό τον Θεόδωρο Δρίτσα, αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή.

Στην σύσκεψη τέθηκαν σημαντικά θέματα του λιμανιού, που «ταλαιπωρούν» τους πολίτες και τους τουρίστες της Ζακύνθου, αρκετά χρόνια τώρα.

Ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν συμπεριλαμβάνονται, η άμεση έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων από το Υ.ΠΑ.Π.ΕΝ., η σύσταση της Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένος (ΕΣΑΛ) , η οποία αναμένεται να συγκροτηθεί τέλη του άλλου μήνα και να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα για την πραγμάτωση του έργου.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συνάντηση και επισήμανε ότι «συνυπολογίζοντας τις οικονομικές συνθήκες της χώρας, προσεγγίζουμε την εφαρμογή και την υλοποίηση του ΜΑΣΤΕΡ- ΠΛΑΝ Ανάπλασης Λιμένος Ζακύνθου».

Ο κ. Κοντονής ανέφερε πως υπάρχει «πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του σχεδίου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις οικονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους» και ανέφερε ότι «υλοποιώντας το πλάνο αυτό, που είναι αναγκαίο για τον τόπο, θα ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη εφόσον, όμως, δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές και αναδειχθούν τα στοιχεία του πολιτισμού του τόπου μας, ούτως ώστε η Ζάκυνθος ν' αποτελέσει θελκτικό προορισμό για χιλιάδες τουρίστες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v