Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΠΟΞ ζητεί συνεργασία των εμπλεκομένων με τον τουρισμό

Τη συστράτευση όλων των εμπλεκομένων στα τουριστικά πράγματα της χώρας ζητεί ο Γιάννης Ρέτσος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Η ΠΟΞ ζητεί συνεργασία των εμπλεκομένων με τον τουρισμό
Τη συστράτευση όλων των εμπλεκομένων στα τουριστικά πράγματα της χώρας ζητεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρέτσος "ζήτησε από τον τουριστικό κόσμο της χώρας να προσφέρει στο δεκαπλάσιο όλες του τις δυνάμεις, για την εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα".

Την ίδια στιγμή στάθηκε και στην αρωγή που θα πρέπει να επιδείξει το αρμόδιο υπουργείο προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης που θα πρέπει να παράσχει η Ελλάδα στους ξένους τουρίστες που θα θελήσουν να έρθουν στη χώρα μας.

Ο κ. Ρέτσος αναφερόμενος στα δρώμενα των τελευταίων ημερών και πως αυτά επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό ανάφερε ότι "στο σκέλος των κρατήσεων τα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες ημέρες, ενώ για το φλέγον θέμα της ρευστότητας σημείωσε ότι όλα λειτουργούν ομαλά, καθώς οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να κάνουν συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών". Μιλώντας ο ίδιος και με συναδέλφους επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα, η εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι "δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα".

Προς επίρρωση τούτου, ξενοδόχος που δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο και φιλοξενεί Γάλλους τουρίστες, σημείωσε με έμφαση ότι "δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του ξενοδοχείου τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι οι Γάλλοι εξακολουθούν να κάνουν τις διακοπές τους, όπως και πριν χωρίς να εκφράζουν κάποια ανησυχία".

Σε κάθε περίπτωση, έντονη είναι η ανησυχία του τουριστικού κόσμου και όπως δηλώνει και ο κ. Ρέτσος, "η διαχείριση που αυτή τη στιγμή γίνεται από τους φορείς είναι προς την κατεύθυνση του περιορισμού των ζημιών, που σίγουρα θα υπάρξουν από τις τρέχουσας εξελίξεις", όπως αναφέρει.

Τελευταία εξέλιξη, απάντηση στις τρέχουσες εξελίξεις, η έκτακτη σύσκεψη που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Hatta, με θέμα τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους, τουριστικά πρακτορεία της χώρας με αυτά στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v