Εκπαιδευμένος στη Λιβύη ο δράστης της επίθεσης στην Τυνησία

Άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας 39 ανθρώπους σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Τυνησίας.

  • Real.gr
Εκπαιδευμένος στη Λιβύη ο δράστης της επίθεσης στην Τυνησία
Ο ένοπλος ο οποίος την Παρασκευή άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας 39 ανθρώπους σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο του Πορτ Ελ Καντάουι της Τυνησίας βρισκόταν σε επικοινωνία με ενόπλους στη Λιβύη κι ενδεχομένως να είχε εκπαιδευτεί εκεί, δήλωσε σήμερα επίσημη πηγή στο Reuters.

Ο Σεϊφεντίν Ρεζγκουί, μεταμφιεσμένος σε τουρίστα, άρχισε να πυροβολεί στο ξενοδοχείο Imperial Marhaba κοντά στο θέρετρο Σους της Τυνησίας και τα περισσότερα θύματά του ήταν Βρετανοί. Στη συνέχεια, ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας.

"Οι έρευνες δείχνουν ότι ο Σαϊφ Ρεζγκουί είχε επαφές με τρομοκράτες στη Λιβύη κι ενδεχομένως να είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο της Λιβύης", είπε η ίδια πηγή.

Οι τυνησιακές Aρχές συνέλαβαν μία ομάδα υπόπτων που συνδέεται με τον δράστη της επίθεσης, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

"Η αστυνομία συνέλαβε τρεις Τυνήσιους, οι οποίοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό της επίθεσης μαζί με τον Ρεζγκουί".

Η Λιβύη, διχασμένη από τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, έχει γίνει καταφύγιο για ισλαμιστές ενόπλους οι οποίοι επωφελούνται από την έλλειψη ασφάλειας για την επέκταση της επιρροής τους εκεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έπειτα από την επίθεση της Παρασκευής, χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν την Τυνησία επιφέροντας έτσι ένα οικονομικό πλήγμα σε μία χώρα που εξαρτάται κατά πολύ από τον τουρισμό για θέσεις εργασίας και για έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v