ΙΣΘ: Υπέρ του «ναι»

Υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τοποθετήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

  • Real.gr
ΙΣΘ: Υπέρ του «ναι»
Υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τοποθετήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) με απόφαση που ελήφθη κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του, όπου μετείχαν 13 από τα 15 μέλη του (ψήφισαν 11 υπέρ του "ναι" ένας υπέρ του "όχι" και ένας λευκό).

"Ο Ιατρικός Σύλλογος τάχθηκε με βαριά καρδιά υπέρ του 'ναι'. Η επιλογή αυτή δεν σημαίνει επιβράβευση της μέχρι τώρα πορείας και των πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Σημαίνει ότι απαιτούμε, η κρίση αυτή να γίνει επιτέλους αφετηρία ριζικών αλλαγών και ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος σε βάση δικαιοσύνης χωρίς συντεχνιακές αυθαιρεσίες και προνόμια, δημοκρατίας χωρίς ημέτερους και βολεμένους, παραγωγικότητας και προκοπής, αλληλοσεβασμού και ειλικρίνειας χωρίς δημαγωγούς και επαγγελματίες σωτήρες" ανέφερε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τόσο ο κ. Εξαδάκτυλος όσο και η αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Μαρία Χατζηδημητρίου, ο γενικός γραμματέας Νικόλας Νίτσας και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης υποστήριξαν ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μετά το κλείσιμο των τραπεζών, θα δημιουργήσει ελλείψεις σε ιατρικά υλικά και ότι υπάρχει κίνδυνος για να κάνει κάποιος μια επέμβαση για βαλβιδοπάθεια να χρειάζεται να πάει στο εξωτερικό και ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι θα ανατρέψει τις συνθήκες απασχόλησης των 3000 νέων Ελλήνων γιατρών που αυτή τη στιγμή εργάζονται στο εξωτερικό.

Το ΔΣ του ΙΣΘ συνδιοργανώνει αύριο (στις 20.30) ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Η επόμενη ημέρα", στην αίθουσα "Αλέξανδρος" (Εθνικής Αμύνης 1). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης. Την πρόσκληση για την αυριανή εκδήλωση απευθύνουν οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου,του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου,του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου,του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v