Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τo ThinkPad X300 του 1992 σκέφτεται να αναδιαμορφώσει η Lenovo

Τα σχέδιά της Lenovo να κατασκευάσει έναν ρέτρο υπολογιστή εποχής IBM αποκάλυψαν στελέχη της εταιρείας.

  • Real.gr
Τo ThinkPad X300 του 1992 σκέφτεται να αναδιαμορφώσει η Lenovo
Τα σχέδιά της Lenovo να κατασκευάσει έναν ρέτρο υπολογιστή εποχής IBM αποκάλυψαν στελέχη της εταιρείας, το σασί του οποίου θα μοιάζει με ένα ThinkPad του 1992 ωστόσο θα ενσωματώνει τον εξελιγμένο επεξεργαστή Intel Cherry Trail.

Το μοντέλο του ThinkPad που εξετάζει η Lenovo να αναδιαμορφώσει είναι το X300, ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα που είχε διαθέσει η IBM στην αγορά. Η κινέζικη εταιρεία είχε εξαγοράσει το τμήμα φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών της IBM το 2005.

Ο Ντέιβιντ Χιλ, ανώτερο στέλεχος της Lenovo, άφησε να εννοηθεί ότι η ζήτηση για έναν τέτοιο υπολογιστή θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δικαιολογεί τα σχέδια κατασκευής του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Φανταστείτε ένα μπλε πλήκτρο Enter, ένα κλασσικό πληκτρολόγιο 7 σειρών, μία οθόνη 16:10, το πολύχρωμο λογότυπο του ThinkPad, ειδικά πλήκτρα για την ένταση του ήχου, βίδες οι οποίες είναι εμφανείς και πολλά ακόμα», δήλωσε ο Χιλ.

«Σκεφτείτε τη συσκευή σαν μια αναβάθμιση, σαν ένα ταξίδι στο χρόνο πίσω στο 1992, αλλά εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αν και δεν θα είναι για όλους, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα σταθούν στην ουρά προκειμένου να αποκτήσουν αυτή την ειδική έκδοση του ThinkPad», πρόσθεσε ο Χιλ.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη διάθεση του εν λόγω ρέτρο μοντέλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v