Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανένδοτο ο Αντώνης Σαμαράς

Μια άτυπη προεκλογική εκστρατεία ξεκινά από σήμερα ο Αντ. Σαμαράς ενόψει του δημοψηφίσματος, σε ετοιμότητα ακόμη και για δραματικές πολιτικές εξελίξεις.

Σε ανένδοτο ο Αντώνης Σαμαράς
Ως συγκολλητική ύλη του ευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αξιοποιεί το δημοψήφισμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας έναν ανένδοτο αγώνα υπέρ του «Ναι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τηλεοπτικές παρεμβάσεις, εξόρμηση βουλευτών στις περιφέρειές τους και ενεργό συμμετοχή - σε επίπεδο εκπροσώπησης της ΝΔ σε κοινωνικούς φορείς - θέλει να ενισχύσει το καθαρό, όπως πιστεύει, δίλημμα της Κυριακής: Το «Ναι» σημαίνει ευρώ, το «Όχι» δραχμή.

Ταυτόχρονα, όλοι οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να διευρυνθεί το μέτωπο του «Ναι», ενώ όπως πιστεύουν στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έχει μπει επί της ουσίας στο κάδρο με τις συνεχείς τοποθετήσεις του για την αδήριτη ανάγκη η χώρα να μην απολέσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και τα στελέχη πρώτης γραμμής της ΝΔ θα σηκώσουν το βάρος της αντεπίθεσης υπέρ του «Ναι».

Και όπως εκτιμούν στη Λ. Συγγρού, μετά τις πρώτες ώρες από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και την προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να οργανώσουν μια συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση, η εικόνα στην εικόνα έχει αλλάξει: Οι κλειστές τράπεζες, τα capital controls, το «πάγωμα» όλης της αγοράς και η ταλαιπωρία μισθωτών και συνταξιούχων να πάρουν τα καθημερινά 60 ευρώ, έχουν προσγειώσει στην πραγματικότητα όλο το πολιτικό σύστημα.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά έχουν πληροφορίες ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη πλέον ένας ανοιχτός «πόλεμος» ανάμεσα σε στελέχη της πλευράς Δραγασάκη - πχ Τσακαλώτος, Παπαδημούλης - και του στρατοπέδου της Ζ. Κωνσταντοπούλου. Με αποτέλεσμα, όπως λένε, σήμερα ο πρωθυπουργός να είναι απολύτως εγκλωβισμένος μπροστά σε ένα δημοψήφισμα χωρίς ουσιαστικό ερώτημα και χωρίς πραγματική στήριξη από το υπουργικό συμβούλιο.

Και στη Λ. Συγγρού δεν αποκλείουν πλέον κανένα ενδεχόμενο. Πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας - με μια σκληρή εσωκομματική γραμμή εντός ΣΥΡΙΖΑ - δύσκολα θα μπορέσει να κάνει πίσω στο θέμα του δημοψηφίσματος χωρίς να έχει σοβαρούς τριγμούς στο υπουργικό του συμβούλιο - ενώ κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και να στηθούν κάλπες εκλογών μέσα σε δραματικές συνθήκες στην οικονομία και στην κοινωνία.

Όσο για το ερώτημα «πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες» στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν τη λειτουργία του τραπεζικού τομέα απαντούν αφοπλιστικά: «οι τράπεζες εύκολα κλείνουν, αλλά δύσκολα ανοίγουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ και χθες με την παρέμβασή του προσπάθησε να περιγράψει τις ακριβώς σημαίνει το «ναι» ή το «όχι» του δημοψηφίσματος προτάσσοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στην πραγματική οικονομία, στην τσέπη των πολιτών η μια και η άλλη επιλογή. Με μια λεπτομέρεια: «Δραχμή δεν σημαίνει κούρεμα των δανείων των νοικοκυριών αλλά πληρωμή τους με υποτιμημένες δραχμές...».



Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v