«Ουρές» έξω από τις τράπεζες - Ποιες πληρώνουν αλφαβητικά

Δεκάδες συνταξιούχοι από πολύ νωρίς το πρωί συνωστίζονται έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών τα οποία από σήμερα και για τρεις ημέρες θα είναι ανοικτά.

  • Real.gr
«Ουρές» έξω από τις τράπεζες - Ποιες πληρώνουν αλφαβητικά

Ουρές από νωρίς το πρωί σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα περίπου 1.000 τραπεζικά υποκαταστήματα που άνοιξαν σήμερα για την εξυπηρέτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τραπεζικά υποκαταστήματα θα λειτουργήσουν για τρεις μέρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε να μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ.


VIDEO - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΥΡΕΣ από realmedialive 

Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Eurobank.

Η Eurobank υπογράμμισε ακόμη ότι το ωράριο των υποκαταστημάτων της θα παραταθεί όσο χρειάζεται για να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος - κατά το δυνατόν - αριθμός συνταξιούχων. 

Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.

Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων ξεκίνησε να περιμένει εκτός τραπεζικών καταστημάτων αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία τους σήμερα το πρωί στις 8.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας, ενώ η Εθνική και η Alpha εξυπηρετούν τους συνταξιούχους με αλφαβητική σειρά ως εξής:

Ημερομηνία εξυπηρέτησης - Επώνυμο:

Τετάρτη 1.7.2015: Α - Ι
Πέμπτη 2.7.2015: Κ - Μ
Παρασκευή 3.7.2015: Ν - Ω

Κατσέλη: Ομαλά εξελίσσεται η καταβολή των συντάξεων

«Η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών» τονίζει σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

«Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα» τονίζει η κυρία Κατσέλη.-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v