Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μπιενάλε της Αθήνας στο «Μπάγκειο» της Ομόνοιας

Το κτίριο του πάλαι ποτέ μεγαλόπρεπου και υπό αναστύλωση στις ημέρες μας ξενοδοχείου του 19ου αιώνα, ανοίγει για τους επισκέπτες.

  • Real.gr
Η Μπιενάλε της Αθήνας στο «Μπάγκειο» της Ομόνοιας
Το κτίριο του πάλαι ποτέ μεγαλόπρεπου και υπό αναστύλωση στις ημέρες μας «Μπάγκειου» ξενοδοχείου του 19ου αιώνα, ανοίγει για τους επισκέπτες χάρη στην Μπιενάλε της Αθήνας, που στο εξής θα συνδιοργανώνεται με τον δήμο Αθηναίων.

Την επισφράγιση της συνεργασίας τους γιορτάζουν οι δύο φορείς με την έκθεση στο στεγασμένο αίθριο του Μπάγκειου ξενοδοχείου, όπου έχει τοποθετηθεί ο «Ρινόκερος», έργο του Νίκου Κεσανλή, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου, υποδέχεται το κοινό ένα έργο της εικαστικής ομάδας Under Construction Group.

Όσο για τις δραστηριότητες της φετινής Μπιενάλε της Αθήνας με το συμβολικό όνομα «Ομόνοια» αυτές ξεκινούν επισήμως, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 23 Οκτωβρίου.
 
Θα διαρκέσουν δύο χρόνια, αντί για δύο μήνες, συνεργαζόμενη έτσι η Μπιενάλε με την documenta 14, την μεγάλη, διεθνή διοργάνωση σύγχρονης τέχνης που θα φιλοξενηθεί το 2017 στο Κάσελ και την Αθήνα, ξεκινώντας από την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v