Τριγμοί στους ΑΝ.ΕΛ – Διαφοροποιήσεις και διαγραφή

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο Κώστας Δαμαβολίτης ο οποίος παρέδωσε την έδρα.

  • Real.gr
Τριγμοί στους ΑΝ.ΕΛ – Διαφοροποιήσεις και διαγραφή
Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ το προηγούμενο Σάββατο στην Βουλή είχε ψηφίσει υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ξέσπασε κύμα διαφοροποιήσεων βουλευτών απέναντι στην επίσημη γραμμή του κόμματος.

Η ξεκάθαρη αλλαγή στάσης του βουλευτή Ηρακλείου Κώστα Δαμαβολίτη υπέρ του «ναι» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου ο οποίος αποφάσισε την διαγραφή του ενώ ζήτησε να παραδώσει και την έδρα όπως ακριβώς και έγινε. Την θέση του καταλαμβάνει ο Γρηγόρης Μακαρώνας που ήταν ο πρώτος επιλαχόν. «Έχουμε πόλεμο. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο εγκαταλείπει τον αγώνα, εμείς συνεχίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο ακόμη τρεις βουλευτές οι Δημήτρης Καμμένος, Βασίλης Κόκκαληςκαι Νίκος Μαυραγάνης έπεσαν στα «μαλακά» καθώς ναι μεν εξέφρασαν την αντίθεση τους με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλά δεν τάχθηκαν δημόσια τουλάχιστον υπέρ του «ναι». Το ζήτημα στους ΑΝ.ΕΛ θεωρείται λήξαν και ετοιμάζονται πλέον για την μάχη υπέρ του «όχι».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Η δήλωση αυτή του Πάνου Καμμένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Τι νοσταλγεί άραγε ο Υπουργός και γιατί σιώπησε ο Πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, και επεσήμανε: «Αλλά τους πήρανε χαμπάρι ακόμα και οι δικοί τους. Και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες...»

Από την πλευρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωση του αναφέρει «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον Υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης. Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται».

Έντονη ήταν η αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ: «Κύριε Τσίπρα. Εάν δεν παραιτηθεί ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι μάσκες του κ. Καμμένου έπεσαν. Η Αριστερά δεν μπορεί να σιωπά με το "Σοκ και Δέος" για την Δημοκρατία».

Απαντώντας η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου. "Οι μνημονιακοί ιεροεξεταστές και προπαγανδιστές του ασύστολου ψεύδους θα πρέπει να αποφασίσουν κάποτε σχετικά με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον του κ. Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πότε μας κατηγορούν ότι είμαστε «μπολσεβίκοι», πότε «ακροδεξιοί», πότε «εαμοβούλγαροι» και πότε «χουντικοί». Για να μην τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό με ανοησίες, τους λέμε ότι απλώς είμαστε Πατριώτες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v