Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας δεν συμμετέχει στο «Croatia Forum»

Ακύρωσε τη συμετοχή του χωρίς να αναφέρει τον λόγο τόνισε η ομόλογός του της Κροατίας.

  • Real.gr
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας δεν συμμετέχει στο «Croatia Forum»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ακύρωσε τη συμμετοχή του στο ετήσιο διεθνές συνέδριο "Croatia Forum" στο Ντουμπρόβνικ, χωρίς να αναφέρει τον λόγο, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε, την περασμένη Τρίτη, ότι η Σερβία θα παρακολουθεί προσεκτικά, ποιες χώρες θα αποστείλουν στρατό για τη στρατιωτική παρέλαση, που οργανώνει στις 5 Αυγούστου η Κροατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επιχείρηση "Καταιγίδα" και ότι θα θεωρήσει τη συμμετοχή τους αντισερβική στάση.

"Υποθέτω ότι με βάση αυτό αποφάσισε να μην έρθει", είπε η κ. Πούσιτς, σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο Ντουμπρόβνικ, αν και τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον επίσημο λόγο ακύρωσης της συμμετοχής του κ. Ντάτσιτς στο συνέδριο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε δηλώσεις του, στον τηλεοπτικό σταθμό "N1", είχε τονίσει ότι η Σερβία επικρίθηκε, επειδή απέστειλε στρατό στη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα και ότι τώρα στην παρέλαση που διοργανώνει η Κροατία, τον επόμενο μήνα με αφορμή την επιχείρηση "Καταιγίδα", στην οποία σκοτώθηκαν αρκετές χιλιάδες και εκδιώχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν με στρατό και άλλες χώρες.

"Η συμμετοχή των στρατευμάτων τους στην παρέλαση, θα είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα προς τη Σερβία", δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.

Οι εργασίες του 10oυ "Croatia Forum", με θέμα την αναπτυξιακή συνεργασία, ως μέσο των διεθνών σχέσεων, άρχισαν χθες στο κροατικό θέρετρο της Αδριατικής.
 
Η συνεργασία μεγάλων και μικρών δωρητών, η βιώσιμη ανάπτυξη και οι προκλήσεις της τρομοκρατίας, είναι ορισμένα από τα θέματα, τα οποία θα εξετάσουν οι συμμετέχοντες στο τριήμερο συνέδριο, στο οποίο για πρώτη φορά εκπροσωπείται και η αφρικανική ήπειρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v