Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρών ψηφίζει η Ζωή – Ο πρωθυπουργός εκβιάζεται

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω» είπε η πρόεδρος της βουλής.

Παρών ψηφίζει η Ζωή – Ο πρωθυπουργός εκβιάζεται
«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω. Το ίδιο θα έκανε και ο πρωθυπουργός που εκβιάζεται. Δηλώνω παρούσα στην σημερινή ψηφοφορία γιατί νιώθω πως θα είμαι πιο χρήσιμη» είπε η πρόεδρος της βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στην Γερμανική κυβέρνηση καθώς όπως είπε δεν έχει πληρώσει το χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό. Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται. «Χρέος είναι παράνομο και μη βιώσιμο, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και παραδέχθηκε το ΔΝΤ. Ένα χρέος που δεν προέκυψε ως καιρικό φαινόμενο αλλά προέκυψε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τις μίζες και την διαφθορά που επικρατούσε» είπε η πρόεδρος της βουλής και πρόσθεσε



« Η Γερμανία δεν πλήρωσε τις οφειλές της απέναντι στον ελληνικό λαό για την αντίσταση του. Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία. Ο εκβιασμός δεν είναι νομοτέλεια. Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση ενεργούν δόλια και συνειδητά αφού το χρέος γνώριζαν και γνωρίζουν ότι δεν ήταν και δεν είναι βιώσιμο. Έκλεισαν την στρόφιγγα της ρευστότητας σε αντίποινα για το δημοψήφισμα. Ο λαός είπε ένα ιστορικό και γενναίο όχι στους εκβιασμούς. Οι δανειστές προσπαθούν να μετατρέψουν το όχι σε ναι. Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναίνεση για εκείνα που δεν της αναλογούν και δεν ευθύνεται. Ο πρωθυπουργός μίλησε με γενναιότητα και παρρησία, πολέμησε περισσότερο από όλους τους πρωθυπουργούς. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα γι αυτή του την επιλογή.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v