Κλιμακώνει τα «χτυπήματα» κατά ISIS - PKK η Τουρκία

Νέα επιχείρηση «σκούπα» κατά τζιχαντιστών και Κούρδων – Δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών στην Άγκυρα. Απαγόρευση της «Πορείας Ειρήνης» στην Κωνσταντινούπολη (VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

  • Real.gr
Κλιμακώνει τα «χτυπήματα» κατά ISIS - PKK η Τουρκία
Κλιμακώνει η Άγκυρα τα «χτυπήματα» κατά τζιχαντιστών και ΡΚΚ. Τουρκικά μαχητικά έπληξαν και χθες (25/7) θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά και Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.

«Γνωρίζουμε ότι το Επαναστατικό Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης και το ΡΚΚ συνεργάζονται για την τρομοκρατία. Αυτά τα λέω βάσει πληροφοριών. Αυτές οι 3 οργανώσεις έχουν κάνει σχέδια με τις βάσεις τους κατά της Τουρκίας. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι όλες οι αποθήκες όπλων να καταστραφούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.


Στρατιωτικά στελέχη της Τουρκίας ενημερώνουν τον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις αεροπορικές επιδρομές στις 24 Ιουλίου.

Το PKK, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, αντέδρασε, σημειώνοντας ότι «η εκεχειρία δεν έχει πλέον νόημα έπειτα από αυτές τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τον κατοχικό τουρκικό στρατό».



Εξάλλου, οι τουρκικές Αρχές «απαντώντας» στα περιστατικά ένοπλης βίας στα νοτιοανατολικά της χώρας, συνέχισαν για δεύτερη συνεχή ημέρα τις συλλήψεις σε βάρος προσώπων με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα και το Επαναστατικό Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης.

Η νέα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διεξήχθη κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τα Άδανα (στο νότο), το Ικόνιο (στην κεντρική χώρα) και την Μανίσα (βορειοδυτική Τουρκία), ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα το Σάββατο οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού, 320 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων δεκάδες ξένοι υπήκοοι.



Πάντως, το κλίμα παραμένει τεταμένο και στο εσωτερικό της χώρας, με την αστυνομία να κάνει, χθες, χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των περίπου 1.000 διαδηλωτών, που είχε συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα, με στόχο να διαμαρτυρηθεί για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το βόρειο Ιράκ, μετέδωσε εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters.



Πάντως, οι αρχές της Κωνσταντινούπολης «μπλόκαραν» διαμαρτυρία, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Σουρούτς.

Η «Πορεία Ειρήνης» απαγορεύτηκε, καθώς κρίθηκε «πράξη πρόκλησης», όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η Hurriet.

Ιράν σε Τουρκία: Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία των κρατών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v