Εκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το δουλεμπόριο ανθρώπων στη Βουλγαρία

Αναφορά του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών, αλλά και εξαναγκστικής εργασίας στη χώρα.

  • Real.gr
Εκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το δουλεμπόριο ανθρώπων στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία είναι πηγή και σε μικρότερη κλίμακα ενδιάμεσος σταθμός παράνομης διακίνησης γυναικών και παιδιών από κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλά και εξαναγκαστικής εργασίας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Βουλγαρία είναι μία από τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως κέντρα παράνομης διακίνησης γυναικών και παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η παράνομη διακίνηση γίνεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, αλλά και τις ΗΠΑ.

Η λαθροδιακίνηση Βουλγάρων μεταναστών, με στόχο την εξαναγκαστική εργασία, γίνεται προς το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, αλλά και τη Ζάμπια.

Τα θύματα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προωθούνται κυρίως στους τομείς της γεωργίας, των κατασκευών, αλλά και της προσφοράς υπηρεσιών.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και στην εκμετάλλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), τα οποία πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από οργανωμένα κυκλώματα εκβιαστών για να ζητιανεύουν στους δρόμους της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, αλλά και της Βρετανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v