Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωνσταντοπούλου: Τα μέτρα λιτότητας θίγουν τα δικαιώματα του ανθρώπου

Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργο Σταυρόπουλο. (VIDEO)

  • Real.gr
Κωνσταντοπούλου: Τα μέτρα λιτότητας θίγουν τα δικαιώματα του ανθρώπου
«Τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές και θίγουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του ανθρώπου», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργο Σταυρόπουλο.

«Προσβάλλουν την αξία του ανθρώπου, ο σεβασμός και η προστασία της οποίας αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, δυσχεραίνουν σοβαρά την ανάπτυξη της προσωπικότητας καθενός, κλονίζουν το κοινωνικό κράτος δικαίου και υπονομεύουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωσνταντοπούλου τόνισε ότι η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία μηχανισμών αξιολόγησης των επιπτώσεων αυτών των πολιτικών, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την οποία χαρακτήρισε ως πρόταση ευθύνης.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα αναλάβει, ως Πρόεδρος της Βουλής, πρωτοβουλίες προκειμένου η πρόταση αυτή να γίνει πράξη. «Θα είναι μια πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Βουλή ανταποκρινόμενη ακριβώς σε αυτή την πολύ σωστή και σοφή πρόταση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».


Real.gr ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ από realmedialive





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v