Παρέμβαση Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή για τις Σκουριές

«Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι εκδικητική», είπε ο πρωθυπουργός.

Παρέμβαση Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή για τις Σκουριές
«Επί προσωπικού» παρενέβη ο πρωθυπουργός στην εν εξελίξει συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τοποθέτηση της βουλευτίνας του κόμματος Κατερίνας Ιγγλέζη.

Η ίδια ανέγνωσε την ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Ιερισσού Χαλκιδικής, στην οποία διατυπώνονται ενστάσεις για όσα είπε για τις Σκουριές, ο Αλ. Τσίπρας στην χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη «Στο Κόκκινο».

Ο πρωθυπουργός είπε κατ' αρχήν ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε 5.000 εργαζόμενους στις Σκουριές, ενώ είναι 1980, παραδρομή στην οποία παρεσύρθη, καθώς η προηγηθείσα ερώτηση του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη αναφερόταν σε «5000 εργαζόμενους».

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί η δικαίωση του αγώνα στις Σκουριές, δηλαδή η καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση της εταιρείας στην περιοχή να ταυτίζεται με μια εκδικητική άποψη ότι αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουν χωρίς δουλειά.

Επίσης, ανέφερε ότι τμήμα αυτών των εργαζομένων χρησιμοποιήθηκε «παίζοντας συγκεκριμένο ρόλο», ωστόσο, υπογράμμισε εκ νέου ότι η λύση συνίσταται στην δικαίωση του αγώνα με ταυτόχρονη προστασία της κοινωνικής συνοχής και τόνισε ότι «η αριστερά δεν μπορεί να είναι εκδικητική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v