Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες

Σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με σταδιακή βελτίωση και έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα περιμένουμε σήμερα.

Αλλάζει ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες
Σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με σταδιακή βελτίωση και έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα περιμένουμε σήμερα.

Τα κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται από βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 25 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 24 έως 35 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:


Nεφώσεις οι οποίες το απόγευμα από τα δυτικά θα αυξηθούν και ενισχυμένο μελτέμι στα ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι έως και 6 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς.

Τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε καλό καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v