Όλο τον Αύγουστο θα διαρκέσουν οι «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας»

Τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» διοργανώνουν και φέτος για 11η χρονιά ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο δήμος Νεμέας.

  • Real.gr
Όλο τον Αύγουστο θα διαρκέσουν οι «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας»
Τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» διοργανώνουν και φέτος για 11η χρονιά ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο δήμος Νεμέας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ, που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε, στην παρουσίαση, φέτος, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι η ζώνη της Νεμέας περιλαμβάνει 16 χωριά, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων και οργανωμένων οινοποιείων στην Ελλάδα, που ξεπερνούν τα 40 και παράγουν εκατοντάδες επώνυμες ετικέτες κρασιού.

Οι επισκέπτες των εκδηλώσεων «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να επισκεφτούν τα οινοποιεία, να μιλήσουν προσωπικά με τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν κρασιά της αρεσκείας τους και να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, κατάφυτο από αμπελώνες.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας, αλλά και άλλων κοντινών τουριστικών προορισμών συνδυαστικά (Μυκήνες, Σικυώνα, Λουτράκι, Ναύπλιο, κλπ).

Επιπλέον, από φέτος στο κέντρο της Νεμέας σε έναν πολυχώρο γευσιγνωσίας και πληροφόρησης του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά, συνολικά, των οινοποιείων της ζώνης Νεμέας και να παίρνουν πληροφορίες για ό,τι αφορά στην περιοχή, στο Αγιωργίτικο και στα Οινοποιεία.

Στις φετινές εκδηλώσεις, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, θα τιμηθεί ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος θα ανακηρυχτεί και πρεσβευτής του κρασιού της Νεμέας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v