Μεϊμαράκης: Οι εκλογές οδηγούν τη χώρα σε νέα μέτρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. (VIDEO)

Μεϊμαράκης: Οι εκλογές οδηγούν τη χώρα σε νέα μέτρα
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, αφού πρώτα είχε παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο, επέμεινε στην άποψή του ότι από την παρούσα Βουλή μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να μην μπει σε νέες περιπέτειες και αυξηθεί ο λογαριασμός που θα πληρώσουν οι πολίτες.

«Έχουν μπει σε μια λογική λαϊκισμού και ύβρεων, προσπαθούν αυτό να το αποδώσουν σε εμάς γιατί δεν έχουν καμία πολιτική πρόταση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές θα μας πάνε πολύ πίσω. Όλοι οι διεθνείς οίκοι λένε πως αν πάμε σε εκλογές θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα. Η παρούσα Βουλή μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση που μπορεί να "τρέξει" τη χώρα. Γιατί γίνονται οι εκλογές; Υπάρχει ακόμα και τώρα ο χρόνος ώστε να καταλάβει ο κ. Τσίπρας, οι φίλοι του, η παρέα του, οι σύντροφοί του ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές».


VIDEO - ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ από realmedialive


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει στον ελληνικό αν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο νέων πρόσθετων μέτρων στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι θα πάνε πίσω λόγω των εκλογών.

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ότι μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό αποχώρησης Τσίπρα μάς οδηγεί σε πιο επώδυνα μέτρα τα οποία τα έχει συζητήσει ως ουρές στο Eurogroup και καλώ τον κ. Τσίπρα να πει αν υπάρχουν ουρές που άφησαν πίσω. Και να πει αν θα πάρουν νέα μέτρα».

Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε να τον συναντήσει και ότι απέρριψε κάθε συνεργασία με τη ΝΔ.
«Τι θα κερδίσουμε αν πάμε σε εκλογές; Ο κόσμος αναρωτιέται. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε άλλα και έκανε άλλα. Αυτό είναι το θέμα, επειδή είπα ότι λέει ψέματα και γι' αυτό δεν θέλει να με δει; Και δηλώνει από σήμερα ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ; Εγώ καλώ τον πολίτη να σκεφτεί πότε άλλοτε στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας υπήρξε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα και να μη χαθεί η ευρωπαϊκή πορεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v