Εκκενώθηκαν τα γραφεία του SPD στο Βερολίνο

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του, λόγω απειλής για βόμβα.

  • Real.gr
Εκκενώθηκαν τα γραφεία του SPD στο Βερολίνο
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, με επικεφαλής τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπιελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εκκενώθηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του στο Βερολίνο, λόγω απειλής για βόμβα.

Η γραμματέας του κόμματος Γιασμίν Φαχίμι δήλωσε σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης ότι άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία του SPD και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Το περιστατικό συμβαίνει την επομένη της επίσκεψης του Γκάμπριελ στην πόλη Χαϊντενάου, όπου το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους των προσφύγων. Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Χαϊντενάου όταν εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη.

«Από την στιγμή που ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισκέφτηκε το Χαϊντενάου, η έδρα μας έχει δεχθεί αμέτρητες απειλές», ανέφερε η Φαχίμι. «Υποθέτουμε ότι αυτή είναι μια πολιτική ενέργεια. Για να είμαστε ξεκάθαροι: το SPD δεν θα υπαναχωρήσει από τη στάση του», συνέχισε.

Κατά την επίσκεψή του, ο Γκάμπριελ είπε ότι η Γερμανία «δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό σε αυτόν τον ακροδεξιό όχλο» και σημείωσε ότι εκείνοι που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον προσφύγων «δεν έχουν καμία σχέση με τη Γερμανία γιατί αυτή δεν είναι η Γερμανία που θέλουμε».





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v