Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγριες συμπλοκές μεταναστών στη Λέσβο

Κατά τη διάρκεια της καταγραφής τους έξω από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, σκορπώντας τον τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο γύρω χώρο.

  • Real.gr
Αγριες συμπλοκές μεταναστών στη Λέσβο

Νέες αιματηρές συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της καταγραφής τους έξω από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, σκορπώντας τον τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο γύρω χώρο.

Οι μετανάστες ξήλωσαν τα προστατευτικά σιδερένια κιγκλιδώματα του Λιμεναρχείου και με αυτά άρχισαν τα κονταροχτυπήματα και τα κυνηγητά ανάμεσα σε ομοεθνείς τους, γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες που έτρεχαν να απομακρυνθούν από το σημείο των συμπλοκών.



Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν να τραυματισθούν δύο από αυτούς από χτυπήματα στο κεφάλι ενώ τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

Ερευνα για το θάνατο νεαρού αλλοδαπού

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το μεταναστευτικό στο ανατολικό Αιγαίο. Οι διακινητές χωρίς κανένα ενδοιασμό μεταφέρουν σε καθημερινή βάση, με κάθε μέσο από τα τουρκικά παράλια χιλιάδες ψυχές προς τα ελληνικά νησιά. Το δράμα έφθασε το Σάββατο στην κορύφωσή του με την απώλεια μιας ανθρώπινης ψυχής. 

Ένας νεαρός μετανάστης έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια συμπλοκής ανδρών της Frontex με οπλοφόρους διακινητές. Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σύμης ανάμεσα σε σκάφος του λιμενικού και σε πολυτελές σκάφος που διακινούσε μετανάστες. 

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα όταν θαλαμηγό σκάφος με τρεις διακινητές που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης, προσπάθησε να εμβολίσει Λεττονικό καταδιωκτικό σκάφος της Frontex και να διαφύγει επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα, ένας από τους Τούρκους διακινητές, κατά δήλωσή του, επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο.

Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου.

Στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπως ενημέρωσε προφορικώς ο Ιατρός τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αργυρίου Ιωάννη, ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου ενώ για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης ενημέρωσε την Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και το γνωρίζουν πολύ καλά, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπίσουν και να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους, θύματα αδίστακτων δουλεμπόρων» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης με αφορμή το τραγικό περιστατικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v