«Φως» στη σχέση Επιστήμης και Θρησκείας

Φως στη σχέση επιστήμης και θρησκείας θα δώσει το Διεθνές Συνέδριο «Επιστήμη και Θρησκεία», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 3 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου.

  • Real.gr
«Φως» στη σχέση Επιστήμης και Θρησκείας
Φως στη σχέση επιστήμης και θρησκείας σε γεωγραφικά σημεία και πολιτισμούς όπου μέχρι σήμερα δεν είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς θα δώσει το Διεθνές Συνέδριο «Επιστήμη και Θρησκεία», που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα, από τις 3 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου.

Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης πανεπιστημιακοί θα δώσουν το παρών σε μία κορυφαία συνάντηση που διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να χαρτογραφήσει την σχέση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας από τον 4ο μέχρι τον 20ο αιώνα, στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Επικεντρώνεται στις κοινωνικές δομές του Χριστιανισμού στα ανατολικά, τότε που ρόλος του ήταν να απαντά στα ερωτήματα που δεν ήταν σε θέση να απαντήσει η επιστήμη.

Ενώ υπάρχει μία τεράστια βιβλιογραφία για την σχέση της επιστήμης και της θρησκείας στον δυτικό πολιτισμό, αντίθετα υπάρχει ένα τεράστιο κενό σε ό,τι αφορά το Βυζάντιο, την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τα Βαλκάνια.

Το Διεθνές Συνέδριο που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα αναδείξει τις σκοτεινές πτυχές αυτής της σχέσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές συνέπειες για την ιστοριογραφία της επιστήμης στις ανατολικές και τις δυτικές κοινωνίες στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v