Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χανιά: Πρόγραμμα για τη στέγαση αστέγων

Λύση στο πρόβλημα των αστέγων που έχουν καταγραφεί στην πόλη δίνει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων.

Χανιά: Πρόγραμμα για τη στέγαση αστέγων
Λύση στο πρόβλημα των αστέγων που έχουν καταγραφεί στην πόλη δίνει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων που μαζί με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων υλοποιεί για πρώτη φορά φέτος πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι μεμονωμένοι άστεγοι και οικογένειες αστέγων που ήδη έχουν καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Μιχάλης Βλαχάκης, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα πρέπει να βρεθεί στέγη για τους ωφελούμενος.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες που έχουν κατάλληλα οικήματα για να στεγαστούν οι άνθρωποι αυτοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχάκης.

Όπως επεσήμανε, το σύνολο του προγράμματος καλύπτεται από συνολικό ποσό 129.300 ευρώ από τα οποία τα 38.707 που αφορούν την πρώτη δόση είναι ήδη στη διάθεση της Σύμπραξης Φορέων που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

«Θέλουμε να αναδείξουμε την δράση αυτή που είναι μια κοινωνική δράση», τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων Γιάννης Παυλάκης που κάλεσε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ανταποκριθούν μισθώνοντας τα ακίνητα τους.

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα καταβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος που είναι 12 μήνες, είναι 180 ευρώ για γκαρσονιέρες όπου θα φιλοξενείται ένα άτομο και έως 280 ευρώ για κάθε διαμέρισμα που θα φιλοξενούνται οικογένειες.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος θα καταβάλλονται και οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας.

Μάλιστα, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος αναζητούν και 12 επιχειρήσεις της πόλης όπου θα απασχοληθούν άστεγοι που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα.

Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου κρίθηκαν ως ωφελούμενοι του προγράμματος 10 μεμονωμένοι άστεγοι και δύο οικογένειες των δύο και τεσσάρων ατόμων αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v