Αλ. Τσίπρας: Περιοδείες για αύξηση της συσπείρωσης

Με περιοδείες σε Χανιά και Ρέθυμνο ξεκινά τις προεκλογικές του περιοδείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζοντας στην πράξη αυτό που ζήτησε από τα στελέχη του στη διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης.

  • Real.gr
Αλ. Τσίπρας: Περιοδείες για αύξηση της συσπείρωσης
Με περιοδείες σε Χανιά και Ρέθυμνο ξεκινά τις προεκλογικές του περιοδείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζοντας στην πράξη αυτό που ζήτησε από τα στελέχη του στη διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης το περασμένο Σαββατοκύριακο, δηλαδή αυτές τις τρεις εβδομάδες «να οργώσουν την Ελλάδα».

Ωστόσο, η επιλογή του πρώτου σταθμού είχε και σαφή πολιτική στόχευση, καθώς στην περιφέρεια Κρήτης o ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει δυο βουλευτές (Κριτσωτάκης, Δερμιτζάκης) και πολλά στελέχη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο προγραμματισμός του προέδρου θα τον φέρει στη συνέχεια από την Κρήτη στη Βοιωτία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις περιοδείες του με επίσκεψη στη Λιβαδιά. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα βουλευτή πλέον αφού οι κ.κ. Σταθάς και Σκούμας προσχώρησαν στην Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη.

Παρά τη μαχητική διάθεση που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας, στην Κουμουνδούρου επικρατεί προβληματισμός για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία είναι σχεδόν ανέφικτη και ότι ακόμα και η πρώτη θέση δεν είναι εξασφαλισμένη. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ότι η συσπείρωση της εκλογικής τους βάσης είναι πολύ χαμηλή και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 30%.

Για να ανατρέψει αυτήν την εικόνα, ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να πάρει πάνω του τον αγώνα και να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του και την προσωπική του απήχηση στους πολίτες. Έτσι μετά την Λιβαδιά, ο επόμενος σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη την Κυριακή.

Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το παράλληλο πρόγραμμα του κόμματος στο πλαίσιο της ΔΕΘ, και εξετάζεται το ενδεχόμενο, να επισκεφτεί και κάποιον όμορο νομό. Δεν έχει αποφασισθεί ακόμα εάν θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Σε μια προσπάθεια να πεισθούν οι πολίτες να επανακάμψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάθε προοπτική συνεργασίας με τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), τα οποία μάλιστα τοποθέτησε απέναντι χαρακτηρίζοντας τα δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και εκφραστές του κατεστημένου.
Απέναντι στα κόμματα αυτά μάλιστα ο κ. Τσίπρας τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή, τονίζοντας ότι εκφράζουν το παλιό που έφερε τη χώρα ως εδώ και στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι.
Ωστόσο, φαίνεται ότι τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων προκαλούν δεύτερες σκέψεις σε πολλά στελέχη του κόμματος, ειδικά σε ότι αφορά τον στόχο της αυτοδυναμίας και την δέσμευση για μη συνεργασία με τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου.

Έτσι χθες ο κ. Ν. Βούτση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. «Mε το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ενσκήψουμε όλοι για να το εξετάσουμε, διότι σε άλλες εκλογές δεν πρόκειται να πάμε», δήλωσε ο κ. Βούτσης ο οποίος πρόσθεσε ότι «το “μόνοι μας” προφανώς θα έχει ελαστικότητες, πολύ πέραν όμως του μεγάλου συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία, και θα το δούμε τότε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v