Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν έγινε χρήση όπλων από τη Frontex στη Σύμη

Περισσότεροι από 23.000 μετανάστες δια μέσου θαλάσσης στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα.

Δεν έγινε χρήση όπλων από τη Frontex στη Σύμη
Περισσότεροι από 23.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα δια μέσου θαλάσσης την περασμένη εβδομάδα, αριθμός σχεδόν κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Frontex.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Τρίτων» στην κεντρική Μεσόγειο, 5.400 άτομα διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο βρέθηκαν και 55 νεκροί, η πλειοψηφία των οποίων ήταν στο αμπάρι ξύλινου σκάφους που εντοπίστηκε από το σουηδικό πλοίο Poseidon.

«Ήταν μία πολύ σκοτεινή εβδομάδα. Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τους θανάτους των μεταναστών κοντά στις ακτές της Λιβύης και στο φορτηγό στην Αυστρία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι.

Εξάλλου, σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Φαμπρίς Λεγκέρι δηλώνει ότι οι άνδρες της λετονικής συνοριοφυλακής που συμμετέχουν στη δύναμη του Frontex δεν έκαναν καμία χρήση όπλων κατά το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου στη Σύμη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 17χρονου μετανάστη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex ζητά από τις ελληνικές αρχές να παρέχουν στον οργανισμό πληροφορίες για το περιστατικό, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τι ακριβώς έγινε. Όπως σημειώνεται, οι πληροφορίες αυτές θα αξιοποιηθούν από τον οργανισμό για εσωτερική αξιολόγηση των πιθανών συνεπειών των επιχειρήσεων που συντονίζονται από αυτόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v