Σε ετοιμότητα οι ευρωπαϊκές χώρες για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων

Η Ουγγαρία δεν σχεδιάζει να πυροβολεί κατά των προσφύγων σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της, ενώ ο Ολάντ ανακοίνωσε την εισδοχή 24.000 μεταναστών. Η Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία θα αλλάξει από τη μαζική εισροή των προσφύγων

  • Real.gr
Σε ετοιμότητα οι ευρωπαϊκές χώρες για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων
Ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίζεται από τη μεταναστευτική κρίση και η κάθε χώρα λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την εισδοχή χιλιάδων μεταναστών.

Η Ουγγαρία δεν σχεδιάζει να πυροβολεί κατά των προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τον νέο φράκτη στα ουγγρο-σερβικά σύνορα και είναι ανοικτή σε συνομιλίες για τις ευρωπαϊκές ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων, όταν θα σφραγισθούν τα εξωτερικά σύνορα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο αυστριακό ραδιοφωνικό δίκτυο ORF ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν επανέλαβε την άποψη ότι πολλοί από τους ανθρώπους που συρρέουν στη χώρα του και προέρχονται από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αλλά δεν δικαιούνται ασύλου.

Επίσης, η αστυνομία στα ανατολικά σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία εντείνει τους ελέγχους σε πρόσωπα που υποπτεύεται ότι είναι παράνομοι διακινητές ανθρώπων κατά τα άλλα, ωστόσο, δεν εφαρμόζει ελέγχους σε όσους διέρχονται από τα σύνορα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπούργκενλαντ.

Ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν ανακοίνωσε χθες ότι η Αυστρία σχεδιάζει να τερματίσει την ισχύ των έκτακτων μέτρων που επιτρέπουν την ανεμπόδιστη είσοδο χιλιάδων μεταναστών από την Ουγγαρία στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στη Γερμανία και τη Γαλλία να υποδεχθούν 31.443 και 24.031 πρόσφυγες αντιστοίχως ώστε να ανακουφίσουν τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες της πρώτης γραμμής (Ιταλία, Ελλάδα και Ουγγαρία) καθώς επιταχύνεται η μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ευρωπαϊκή πηγή.

Από την πλευρά της, η Γαλλία θα δεχθεί στο έδαφός της 24.000 πρόσφυγες στα επόμενα δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προτείνοντας τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι για την κρίση που συγκλονίζει την Ευρώπη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Γερμανία θα αλλάξει από τη μαζική εισροή των προσφύγων και δεσμεύθηκε να εργασθεί ώστε οι αλλαγές αυτές να είναι "θετικές" για τη χώρα.

"Αυτό που ζούμε είναι κάτι που θα συνεχίσει να μας απασχολεί τα χρόνια που έρχονται, να μας αλλάξει, και θέλουμε αυτή η αλλαγή να είναι θετική και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε", είπε.

Επίσης, η Νέα Ζηλανδία θα δεχτεί 750 Σύρους πρόσφυγες μέσα στην επόμενη τριετία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Μάικλ Γούντχαουζ, 150 Σύροι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και άλλοι 600 στο πλαίσιο ενός επείγοντος σχεδίου φιλοξενίας.

Τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF.
Όπως σημειώνεται, πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη ζουν στο ύπαιθρο και καθώς πλησιάζει ο χειμώνας η υγεία των μικρών παιδιών διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, μεταξύ άλλων και από την απειλή ασθενειών, όπως η πνευμονία.
 
Επίσης, πολλά παιδιά ζουν σε υπερπλήρεις εγκαταστάσεις και σε ακατάλληλες συνθήκες, όπου διατρέχουν τον κίνδυνο βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης, ενώ είναι αυξανόμενος και ο αριθμός των παιδιών που κάνουν επικίνδυνα ταξίδια προς και δια μέσου της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v