Γερμανία: Αυστηρότερους κανόνες στην παροχή ασύλου ζητά στέλεχος του CSU

Ο Μάρκος Σόντερ, υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας τόνισε πως για αυτό το λόγο, αν κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα

  • Real.gr
Γερμανία: Αυστηρότερους κανόνες στην παροχή ασύλου ζητά στέλεχος του CSU
Ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδερφό συντηρητικό κόμμα της καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ, κάλεσε για πιο αυστηρούς κανόνες στην παροχή ασύλου τονίζοντας πως για αυτό το λόγο, αν κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Τα σχόλια του Μάρκους Σόντερ, υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας, έφεραν στο φως τον δισταγμό κάποιων στην Γερμανία για την αποδοχή τόσων πολλών προσφύγων. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως αναμένει 800.000 ανθρώπους να επιδιώξουν άσυλο στην Γερμανία αυτό τον χρόνο.

Ο μεταπολεμικός θεμελιώδες νόμος της Γερμανίας παραχωρεί στα θύματα πολιτικών διώξεων το δικαίωμα ασύλου. Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «Το θεμελιώδες δικαίωμα του ασύλου συνεπώς έχει υψηλή προτεραιότητα και εκφράζει την προθυμία της Γερμανίας να εκπληρώσει την ιστορική και ανθρωπιστική της υποχρέωση να δεχτεί πρόσφυγες».

Παρόλα αυτά ο Σόντερ δήλωσε πως άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν έτοιμες να υιοθετήσουν τα ίδια υψηλά πρότυπα σε δικαιώματα ασύλου.

«Επομένως, εκείνος που φιλοδοξεί σε μια ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση πρέπει να είναι έτοιμος να εξευρωπαΐσει τα γερμανικά πρότυπα, δηλαδή να τους μειώσουμε», έγραψε σε ένα άρθρο γνώμη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Η Γερμανία πρέπει να μεταχειριστεί δίκαια κάθε άνθρωπο που έρχεται στην χώρα ως πρόσφυγας, δήλωσε ο Σόντερ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Αλλά για το συμφέρον της συνοχής της κοινωνίας στην χώρα, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε σημαντικά την εισροή των προσφύγων πάλι σύντομα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v