Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εντολή» Ομπάμα για υποδοχή 10.000 Σύρων προσφύγων

Ο αριθμός αντανακλά "μια σημαντική ενίσχυση" της δέσμευσης των ΗΠΑ να αποδεχθούν πρόσφυγες από την χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

  • Real.gr
«Εντολή» Ομπάμα για υποδοχή 10.000 Σύρων προσφύγων
 O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να υποδεχθεί τουλάχιστον 10.000 Σύρους πρόσφυγες το προσεχές έτος, γνωστοποίησε χθες ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ υποδέχθηκαν περίπου 1.500 πρόσφυγες κατά το οικονομικό έτος που λήγει το Σεπτέμβριο και ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ζήτησε από την ομάδα του «να αυξήσει αυτόν τον αριθμό και να δεχθεί τουλάχιστον 10.000 πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του προσεχούς οικονομικού έτους» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αριθμός αυτός αντανακλά "μια σημαντική ενίσχυση" της δέσμευσης των ΗΠΑ να αποδεχθούν πρόσφυγες από την χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο