Μεϊμαράκης: Δεν είναι κάποιο κόλπο εξυπνάδας η συνεννόηση

Ευθείες βολές από τον πρόεδρο της Ν.Δ. στον Αλ. Τσίπρα. Τον λέω “πονηρούλη” γιατί μετέθεσε όλους τους φόρους και τις πληρωμές για μετά τις εκλογές. Σκληρή απάντηση στην επίθεση Καμμένου. (VIDEO)

  • Real.gr
Μεϊμαράκης: Δεν είναι κάποιο κόλπο εξυπνάδας η συνεννόηση
Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» και πρόσθεσε ότι: «Μπορούμε να βρούμε με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά με ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν από τις εκλογές».

«Όλα αυτά μπορούμε να τα συμφωνήσουμε κι ας είναι εκείνος Πρωθυπουργός, αν το θέλει», είπε και στην συνέχεια πρόσθεσε: «το ότι μπορεί να μην είμαι εγώ, δεν σημαίνει ότι θα είναι και ο Τσίπρας, μπορεί να είναι κάποιος άλλος που τον εμπιστευόμαστε. Ξεχάστε ότι είπα να είμαστε πρώτο κόμμα και Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Όταν τον λέω ψευτράκο, μπορώ να τον δεχτώ ως Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση που θα συμμετάσχω κι εγώ;»

Σχετικά με το Ασφαλιστικό και την Ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για τη λύση αυτών των ζητημάτων.

«Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας».

Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις, «δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα», υπογράμμισε. Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας η συνεννόηση. Στην τρικομματική με χιλιάδες αγανακτισμένους απ’ έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε πρόωρες εκλογές με αποτέλεσμα η ΝΔ να μην ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, σημειώνοντας πως «μέχρι τότε, είχαμε κάνει πράγματα, είχαμε κάνει βηματάκια».

«Ο ελληνικός λαός είχε να συγκρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με το συννεφάκι με τις υποσχέσεις Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


VIDEO- 1 από realmedialive

Τώρα ή τον Γενάρη ήταν καλύτερα τα πράγματα ή τώρα;

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «είχε αρχίσει να μειώνεται αργά και σταθερά η ανεργία», ενώ αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη διατήρηση του ΕΚΑΣ.

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται μόνο από το πόσο καιρό διαπραγματεύομαι, αλλά από το αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι: «ο Αλέξης Τσίπρας μας φέσωσε 90 δισ.».

Τόνισε, επίσης ότι η ΝΔ δεν ψήφισε το μνημόνιο αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Μήπως δεν έχουν καταλάβει πόσα παίρνει η χώρα από την Ευρώπη;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο χρέος είπε ότι η ΝΔ άνοιξε την συζήτηση, σημειώνοντας ότι «τώρα γίνεται πιο επιτακτικό να το δούμε, αφού φεσωθήκαμε 90 δισ.».

«Τα κόμματα στις δημοκρατίες εκφράζουν κοινωνικές ανάγκες κι έχουν καλές και κακές στιγμές», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «οι ιδεολογίες εκφράζονται μέσα από τα κόμματα. Και η ΝΔ 40 χρόνια τώρα, έχει βάλει λιθαράκι στην πρόοδο, κι ας έχει κάνει λάθη».

Τόνισε ακόμα ότι η ΝΔ έχει ευθύνες για τα λάθη τα οποία όπως είπε τα αποδέχεται, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να κατηγορούμε συλλήβδην όλα τα κόμματα».

Για το παλιό και το νέο

«Ο 40άρης θέλει να πετάξει όλους τους παλιούς. Δεν είναι επειδή είμαι νέος πετάω όλα τα παλιά στα άχρηστα. Συνδυάζω το νέο με την εμπειρία των παλιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Πήγε ως άπειρος στη Ρωσία και ζήτησε χρήματα. Δεν ήξερε ότι είχαμε πάει κι εμείς; Χαζοί είμαστε;»

Υπάρχουν νέοι με γερασμένα μυαλά και γέροι με νεανικά, πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε τα σχόλια τύπου «αυτοφωράκιας» αυθόρμητα και ότι είναι αργκό της δικηγορίας, ενώ προσάπτει στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή του. «Αν το είχε κάνει, θα ήξερε ότι δεν είναι κακό. Είναι μια λέξη που μπορεί να χρησιμοποιείται πολύ. Όλοι το ξέρουμε», τόνισε.

Εκλογές και ποσοστά

«Τα ποσοστά των εκλογών δε σημαίνει ότι είναι κι αυτά βάσει των οποίων δημιουργούνται τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «βδομάδα με βδομάδα η ΝΔ πείθει και πείθει περισσότερο. Πριν από μια βδομάδα αν λέγαμε ότι η ΝΔ το πάει σε ντέρμπι, θα γέλαγαν όλοι. Τώρα προβληματίζονται. Ρωτάνε, θέλουν να μάθουν. Αν ήταν μεγαλύτερη η προεκλογική περίοδος θα είμασταν πρώτοι».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλει διάλογο και ότι δεν θέλει οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια. «Τον ρώτησα γιατί πάει σε εκλογές αφού ξέρει και δεν μου απαντούσε», είπε σημειώνοντας ότι «πήγε με 251 ψήφους, τόσες πολλές που ζαλίστηκε…»

«Αν δεν είχε υπογράψει τη συμφωνία και πήγαινε σε εκλογές, ίσως του έβρισκα έναν δημοκρατικό λόγο για εκλογές. Τώρα που φέσωσε το λαό, τι θέλει; Επικύρωση;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι πολίτες δεν ξέρουν ακόμα τι έχει ψηφίσει ο Τσίπρας και μετέφερε όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες για μετά τις εκλογές. Γι’αυτό τον λέω πονηρούλη».

Πρόγραμμα και στόχοι

Στόχος του, όπως είπε, είναι να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν κολλήσει, για να έρθουν δουλειές και χρήματα. Παράλληλα θέλει να σχηματίσει Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και όπως είπε καλεί και τον κ. Τσίπρα να συμμετέχει αν δεν είναι στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει επίσης μέχρι τον Φλεβάρη να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις ώστε όπως είπε «να προχωρήσουμε, να κερδίσουμε και από τους πόρους»

Στο Ασφαλιστικό, σημείωσε πως δεν μπορεί αμέσως να κάνει κάτι, όπως και για το δημογραφικό, γιατί θέλει κίνητρα και

Οσον αφορά στα υφεσιακά μέτρα είπε ότι υπάρχει περιθώριο για να γίνει συζήτηση. Είναι δύσκολα τα χρόνια που έρχονται, αλλά πιστεύω ότι με κανόνες και σταθερότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα θα επιδιώξω να μην έχουν οι όμορες χώρες χαμηλότερο συντελεστή, αλλιώς γιατί να έρθουν οι χώρες εδώ;».

Σκληρή επίθεση στον Καμμένο

Τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την επίθεση που δέχεται από τον Πάνο Καμμένο, κάλεσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το ερώτημα είναι ένα: «Γιατί κατηγορείται».

«Τίποτα καινούριο δεν υπάρχει για το θέμα με τον Καμμένο» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει τελειώσει». Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι επανήλθε το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς αφού διάβασε τη δικογραφία, βεβαιώθηκε ότι «δεν υπάρχει τίποτα».

«Θεωρώ ότι το έκανε μόνο για να μου φάει το 1,5 λεπτό που είχα» είπε σχολιάζοντας το ότι το θέμα ετέθη στο debate των πολιτικών αρχηγών, όπου δεν υπήρχε χρόνος για να απαντηθεί, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «δεν ασχολείται» με τη «λάσπη που ρίχνει» και διερωτήθηκε: «Δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνει αυτό. Γιατί πλήρωσε το Δημόσιο αυτά που έπρεπε;».

«Σε θέματα ηθικής τάξης δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αιτιολογώντας μάλιστα τη στάση Καμμένου επανέλαβε ότι «έχει παλαβώσει επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή».

«Ο άνθρωπος τα έχει παίξει την τελευταία εβδομάδα και σας το λέω με πολύ πόνο» είπε χαρακτηριστική συμπληρώνοντας ότι στόχος του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι να γίνει Υπουργός Άμυνας, ακόμα κι αν δεν μπει στη Βουλή. «Η πιάτσα λέει ότι ακόμα κι αν δεν μπει στη Βουλή, ο Τσίπρας θα τον κάνει υπουργό άμυνας» σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε μάλιστα και τον υπηρεσιακό Υπουργό να απαντήσει για το αν ήταν ή όχι παράνομη η πληρωμή και βάζοντας την αξιοπρέπεια πάνω από το αξίωμά του, είπε: «Εμένα με νοιάζει περισσότερο η υπόληψή μου».

- Μεϊμαράκης: Ανεβαίνει στην ΔΕΘ με όπλο τη συναίνεση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v