Κόντρα Κοτζιά με Χουλιαράκη και Μολυβιάτη

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μετέβαλε τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης τονίζουν διπλωματικοί κύκλοι.

  • Real.gr
Κόντρα Κοτζιά με Χουλιαράκη και Μολυβιάτη
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μετέβαλε τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης τονίζουν διπλωματικοί κύκλοι, μετά τη δήλωση του τέως υπουργού Εξωτερικών, που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ότι με προτροπή του άλλαξε στάση η Ελλάδα σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, τον Ιανουάριο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε οδηγίες στη μόνιμη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ και στην κ. Κατερίνα Μπούρα να προετοιμαστεί υπέρ της ψήφισης πρότασης του ΟΗΕ που αφορούσε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους. Η ψηφοφορία έγινε την Πέμπτη και η ελληνική πλευρά τελικά απείχε από την ψηφοφορία όπως και το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση οτι υπερέβη τις αρμοδιότητες της και ότι δεν διαβουλεύτηκε προηγουμένως με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά ότι «καταγγέλλει τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα» και ότι η δήλωση αυτή γίνεται «εκ των υστέρων».

«Αναρμόδιο για τις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ» δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών ενώ το υπουργείο εξωτερικών εκτιμά ότι η σημερινή στάση της Ελλάδας είναι συνεπής σε σχέση με τη θέση που έλαβε το 2014 όταν η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε αντίστοιχο Σχέδιο Απόφασης της Αργεντινής, αλλά και, στη συνέχεια, στη διάρκεια του 2015 μέχρι σήμερα, όταν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν από κοινού, με απόφαση συμβουλίου να μην εμπλακούν στις περαιτέρω διαδικασίες της Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Το σχετικό ψήφισμα πάντως δεν έχει νομική αξία και δεν αφορά την Ελλάδα αλλά αναπτυσσόμενες χώρες ήταν όμως αρκετό για να προκαλέσει κόντρα μεταξύ των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v