Η κεντητική τέχνη στον Κεραμεικό

Εκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η κεντητική τέχνη στον Κεραμεικό
Η έκθεση «Μεταβίβαση | A Transfer», της Μαρίας Λοϊζίδου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη, πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Κεραμεικού, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Επιμελήτρια είναι η διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Συραγώ Τσιάρα.

Η έκθεση έχει ως αφετηρία την εικαστική και διανοητική προσέγγιση της ιστορίας και των μνημείων του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.

«Η αφετηρία όλων ήταν η χειραψία που βλέπουμε στις στήλες, όπου συνήθως ένας γέροντας απλώνει το χέρι σε έναν νέο άνθρωπο.

Είναι ο άνθρωπος που φεύγει από τη ζωή και χαιρετά, αφήνοντας τη ζωή σε κάποιον άλλον». είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εικαστικός Μαρία Λοϊζίδου.

«Βρίσκω», συνέχισε, «ότι είναι το κατεξοχήν δημοκρατικό αίσθημα, που επιτρέπει ο χώρος, ότι αναφέρεται στον θάνατο σαν μια συνθήκη που συμβαίνει σε όλους».

Σύμφωνα με την ίδια, «για τους αρχαίους Έλληνες κάθε τέλος ήταν μια αρχή. Ο χώρος του Κεραμεικού έχει έντονα αυτή την ατμόσφαιρα και τα έξι σημεία στα οποία βάλαμε τα έργα, αναφέρονται σε αυτή τη συνθήκη, της χωρίς αρχή και τέλος διαδικασίας μέσα στη ζωή μας».
 
«Σίγουρα αυτή τη στιγμή, μετά από ένα χρόνο επισκέψεων, μελέτης και κατασκευής των πραγμάτων, δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν πριν από την εμπειρία του Κεραμεικού», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v