Σφοδρή κακοκαιρία με χαλαζοπτώσεις

Πλημμύρες και καταστρoφές σε όλη τη χώρα. Συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση.(VIDEO)

  • Real.gr
Σφοδρή κακοκαιρία με χαλαζοπτώσεις
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, η οποία πλήττει από χθες την χώρα και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην δυτική Ελλάδα και την Αττική, ενώ καταγράφηκαν αρκετά τροχαία δυστυχήματα.

Στην Πάτρα, στην Λακωνία και στην Καλαμάτα η καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν δεκάδες περιουσίες, ενώ το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν άφησε τίποτα όρθιο. Στην Πρέβεζα, οι κάτοικοι πάλευαν να σώσουν τα σπίτια τους από τα ορμητικά νερά.

Τρίπολη: Θανάσιμος τραυματισμός κτηνοτρόφου από κεραυνό

Το άστατο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους ανέμους, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, το Βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν μέχρι και αργά το βράδυ.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Ανατολικές Κυκλάδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και τα ορεινά της Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 25 - 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα βρίσκονται σε ενίσχυση έως και 8 μποφόρ.



Πιο αναλυτικά σήμερα:

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, με αυξημένη πιθανότητα για παροδικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση του καιρού, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5μποφόρ ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και βροχές. Οι άνεμοι σε ένταση έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v