Εγκλωβίστηκαν τουρίστες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Προβλήματα στη λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά προκάλεσε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην περιοχή.

  • Real.gr
Εγκλωβίστηκαν τουρίστες στο φαράγγι της Σαμαριάς
Προβλήματα στη λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά προκάλεσε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην περιοχή.

Στο φαράγγι εγκλωβίστηκαν το πρωί 57 επισκέπτες καθώς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης ήταν αδύνατο να διασχίσουν τον δρυμό.

Οι 57 επισκέπτες βρισκόταν στα πρώτα τρία χιλιόμετρα της διαδρομής όταν ξέσπασε η μπόρα, ωστόσο με φροντίδα του προσωπικού του φαραγγιού οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο - φυλάκιο όπου θα παραμείνουν μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην είσοδο του φαραγγιού.

Νωρίτερα είχαν βγει χωρίς προβλήματα από το φαράγγι και άλλοι επισκέπτες που βρίσκονταν στην αρχή της διαδρομής όταν ξέσπασε η ξαφνική νεροποντή.
Λόγω της επιδείνωσης του καιρού το φαράγγι της Σαμαριάς έκλεισε προκειμένου να γίνει έλεγχος της βατότητας του.

Όπως είπε στο Flashnews.gr η προισταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κα Πολύμνια Σλαβάκη, η ενημέρωση που υπήρχε απο την μετεωρολογική υπηρεσία, ήταν πως η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινούσε απο το απόγευμα.

Έτσι είχε αποφασιστεί να επιτραπεί η είσοδος στο φαράγγι μόνο για νωρίς το πρωί και στην συνέχειια θα έκλεινε.

Όμως το ξαφνικό μπουρίνι άλλαξε τον σχεδιασμό, στις 9 το πρωί το φαράγγι έκλεισε ενώ είχαν μπεί μέσα περίπου 350 επισκέπτες. Όσοι ήταν στην αρχική διαδρομή του μονοπατιού επέστρεψαν πίσω στην είσοδο του Ξυλόσκαλου.

Όμως 50 επισκέπτες που είχαν φτάσει στο φυλάκιο του Αγ. Νικολάου και άλλοι επτά στο Βρυσί, έμειναν εκεί , μαζί με φύλακες του φαραγγιού, και μόλις σταμάτησε η βροχή, με την συνοδεία των φυλάκων επέστρεψαν και αυτοί στο Ξυλόσκαλο.
'
Ο προβληματισμός για την Διεύθυνση Δασών, είναι πως απο το πρωινή ραγδαία βροχόπτωση φούσκωσε και πάλι ο ποταμός που διασχίζει το φαράγγι και αναμένεται να έχουν προκληθεί και πάλι αρκετές ζημιές στο μονοπάτι, όταν μόλις προχθές επισκευάστηκαν οι προηγούμενες ζημιές απο την κακοκαιρία.

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο

Το πρωινό κύμα κακοκαιρίας που "πέρασε" απο την δυτική Κρήτη, με βασικά χαρακτηριστικά τις ραγδαίες βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς, "έφυγε" αφήνοντας προβλήματα.

Εκτός απο τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Σφακιά, και απο το κλείσιμο του φαραγγιού της Σαμαριάς και τον εγκλωβισμό επισκεπτών, προβλήματα υπάρχουν και στην οδοποιία.

Στις φωτογραφίες του Χαρίτου Μπομπολάκη, βλέπετε μια κατολίσθηση στον δρόμο του Σέμπρωνα προς το Ανατοικό Σέλινο, στο ύψος της Πέτρας Σελί.

Ανάλογες κατολισθήσεις έχουν γίνει η μπορεί να συμβούν και σε άλλα μέρη του επαρχιακού οδικού δικτύου και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v