Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Αναδίπλωση του Ρώσου πρέσβη

Ο Σεγκέι Αντρέγεφ έκανε στροφή 180 μοιρών αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι η Βαρσοβία είναι εν μέρει υπεύθυνη για το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολωνία: Αναδίπλωση του Ρώσου πρέσβη
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία δήλωσε σήμερα ότι αποσύρει τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες η Βαρσοβία είναι εν μέρει υπεύθυνη για το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, επισημαίνοντας ότι παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενά του.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν επιμένει στις δηλώσεις αυτές, ο Σεγκέι Αντρέγεφ απάντησε: «Όχι, έχω εξηγήσει ότι επρόκειτο για μια παρερμηνεία. Δεν εννοούσα ότι η Πολωνία είναι συνυπεύθυνη για το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε το Σάββατο τον Αντρέγεφ για εξηγήσεις έπειτα από μια συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή το βράδυ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 στη διάρκεια της οποίας δήλωσε πως η Πολωνία ήταν εν μέρει υπεύθυνη για την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας το 1939 επειδή είχε επανειλημμένα εμποδίσει τον σχηματισμό ενός συνασπισμού εναντίον του Βερολίνου την περίοδο που οδήγησε στη σύρραξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v