Επιστρέφει η Panasonic στα smartphone παγκοσμίως;

H Panasonic ‘ακούγεται’ αισιόδοξη για την επιστροφή της στο smartphone business.

Επιστρέφει η Panasonic στα smartphone παγκοσμίως;
H Panasonic εξήλθε της αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2005, λόγω χαμηλών πωλήσεων, ενώ το 2012 έκανε μία προσπάθεια να εισέλθει ξανά, προσπάθεια που κράτησε ένα χρόνο. Έκτοτε, η Panasonic φτιάχνει smartphone για τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας.

Οι The Economic Times στην Ινδία γράφουν σήμερα Δευτέρα ότι η Panasonic σκοπεύει να επανέλθει στην παγκόσμια αγορά των smartphone από σήμερα έως το 2018. Μάλιστα, γίνεται λόγος για τα έσοδα που προσδοκά η εταιρεία, τα οποία έως το 2018 προδιορίζονται στο επίπεδο των $2δισ.

Αυτό που ίσως δεν περιγράφουν με ακρίβεια οι The Economic Times στην Ινδία είναι το "παγκόσμια", σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Panasonic στα smartphone. Εκτιμάται ότι η αρχή -ίσως και η συνέχεια- θα γίνει από αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, την Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, παρά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Manish Sharma, διευθύνων σύμβουλος της Panasonic στην Ινδία, είπε ότι η αγορά των smartphone θα είναι "μοχλός ανάπτυξης για την Panasonic στην Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές" και ότι τα smartphone της εταιρείας "θα κοστίζουν 15% λιγότερο από εκείνα των κορυφαίων ανταγωνιστών της".

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v