Αμβούργο: Συμπλοκή προσφύγων σε κέντρο υποδοχής

Mε αποτέλεσμα πολλά άτομα να τραυματιστούν και να επέμβει η αστυνομία.

Αμβούργο: Συμπλοκή προσφύγων σε κέντρο υποδοχής
Συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ 200 περίπου Σύρων και Αφγανών προσφύγων σε κέντρο υποδοχής στο Αμβουργο, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να τραυματιστούν και να επέμβει η αστυνομία.

Από τις ταραχές προκλήθηκαν και υλικές ζημιές καθώς έσπασαν κρεβάτια και καρέκλες.

Η επέμβαση της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης διήρκησε ως το πρωί, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για τους λόγους που οδήγησαν στα επεισόδια, ούτε για το αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες.

Στο μεταξύ χθες το Αμβούργο ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πλέον θέσεις στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα 500 άνθρωποι θα πρέπει να κοιμούνται έξω.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι βουλευτές του περιφερειακού κοινοβουλίου που ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, στους Πράσινους και την Αριστερά θέλουν να χρησιμοποιηθούν άδεια εμπορικά κτήρια, ακόμη και παρά τη θέληση των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο του Αμβούργου, ενώ το περιφερειακό κοινοβούλιο υπερψήφισε χθες σε πρώτη ανάγνωση «το νομοσχέδιο για την προστασία των προσφύγων σε καταλύματα».

Όπως σχολιάζει η Zeit, με αυτό τον τρόπο το Αμβούργο ακολουθεί το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου ήδη έχουν κατασχεθεί τέσσερα εμπορικά κτήρια για να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση προσφύγων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v