Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού

Στο ναδίρ βρίσκονται από χθες οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι.

  • Real.gr
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού
Στο ναδίρ βρίσκονται από χθες οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Η κόντρα ξέσπασε λίγο μετά την συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού. Τα όσα είπε εκεί όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπήρξαν μόνο η αφορμή, καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη προβληματίζονταν όλα τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το κατά πόσον θα έπρεπε να απαντήσουν στις ‘χοντράδες’ του Ποταμιού εναντίον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η αντίδραση τελικά, ήρθε χθες και ήταν έντονη.

«Είναι κρίμα ένα κόμμα να μην μπορεί να πάρει τα σωστά μηνύματα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Να μην μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, αποδίδοντας τα λεγόμενα του Σταύρου Θεοδωράκη στην μεγάλη …θλίψη του από το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Ως φαίνεται, το ‘γαρ πολύ της θλίψεως (και της αμηχανίας) γεννά παραφροσύνην’», είπε, αναφερόμενος προφανώς και σε όσα είχε εξομολογηθεί νωρίτερα στους βουλευτές του κόμματός του ο επικεφαλής του Ποταμιού για την αμηχανία που ένιωσε το βράδυ των εκλογών απέναντι στους ψηφοφόρους και τους υποψηφίους του Ποταμιού, καθώς και στις προσωπικότητες εκείνες που το στήριξαν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως δεν έμεινε εκεί. Σε μία ακόμα επίθεσή του προς το ‘παλιό’ πολιτικό σύστημα, μίλησε για ‘deals’ και για ‘λάβαρα’, χαρακτηρίζοντας έτσι τις κρατικές θέσεις που «μοιράζει» κάθε κόμμα στους ημετέρους, λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές.
«Έρχεται το κόμμα να τα πάρει όλα. Αυτό έκανε με κάτι πολύ μικρές εξαιρέσεις για 16 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, για δέκα χρόνια η ΝΔ και για τρία χρόνια η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε.

Σε όσους μάλιστα σπεύδουν να προτείνουν στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφέρει να λύσει τα προβλήματα με τους ΑΝΕΛ να προστρέξει στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ‘απάντησε’, προτρέποντάς τους να …προσπεράσουν το Ποτάμι και «να πάνε κατ’ ευθείαν στο ΠΑΣΟΚ που έχει μεγάλη εμπειρία από κυβερνητικές μοιρασιές».

Συνεχίζοντας την ευθεία επίθεσή του προς το ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στις «προσκλήσεις» που δέχθηκε το Ποτάμι, άλλοτε να συμμετέχει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου, άλλοτε στο να γίνει συνέταιρος με τον ΣΥΡΙΖΑ ή να ενωθεί με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και να γίνουν μαζί τρίτοι, όπως είπε.

«Εμάς ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παλιό σύστημα και όχι να γίνουμε μέρος του», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «παζάρια για συγκολλήσεις μηχανισμών για να σωθούν κάποιοι στα έδρανα του Κοινοβουλίου, εμείς δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε, ούτε είμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα αμαρτήματα κάποιων που έχουν βεβαρημένο κυβερνητικό παρελθόν».

Οι εκφράσεις τέτοιου είδους προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να δηλώνει λίγο αργότερα «για τους αφορισμούς και τις επιθέσεις» εναντίον της Χαριλάου Τρικούπη, ότι ισχύει το « εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

Ο κ.Θεοδωράκης εξάλλου, είχε προλάβει να πει πως στο Ποτάμι δεν πιστεύουν όσους είχαν για χρόνια την εξουσία, με ποσοστά άνω του 40%, του 45% ή του 48% και πέταγαν τις μεταρρυθμίσεις στο καλάθι των αχρήστων, όταν λένε ότι τώρα κατάλαβαν το λάθος τους και αν ξανάρθουν στα πράγματα θα κάνουν μεταρρυθμίσεις. «Το Ποτάμι δεν αλλάζει ρότα», είπε, επιχειρώντας να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ανάγκη την εμπειρία του παλιού, αλλά δεν θα ταυτιστεί με το παλιό…

Στο μεταξύ, στο παρασκήνιο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν αρνητικά και την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να μην ψηφίσουν τον Νίκο Βούτση στη θέση του Προέδρου της Βουλής αν δεν δεσμευθεί ότι αυτή η Βουλή θα ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη θύμιζαν με νόημα ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος δεν έχει ούτε τη δυνατότητα να φέρει νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή ούτε να εξασφαλίσει ότι ένα τέτοιο θα ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v