Οι αυτονομιστές αποσύρουν άρματα μάχης - Το Κίεβο βαρέα όπλα

Η κίνηση αυτή στην οποία προέβησαν οι αυτονομιστές, αποσκοπεί στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

  • Real.gr
Οι αυτονομιστές αποσύρουν άρματα μάχης - Το Κίεβο βαρέα όπλα
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία επιβεβαίωσαν σήμερα ότι άρχισαν να αποσύρουν τα άρματα μάχης από την γραμμή του μετώπου, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε στην ανατολική Ουκρανία, όπου περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην σύγκρουση που μαίνεται εδώ και 17 μήνες.

"Μια σειρά αρμάτων μάχης κατευθύνεται ήδη προς ένα νέο σημείο ανάπτυξης που απέχει 15 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου", μετέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ανατοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ".

Προς το παρόν δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Η αποχώρηση αυτή των αρμάτων μάχης και του βαρέως πυροβολικού διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών σε μια ζώνη που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά από τη μία και την άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου αποφασίστηκε αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των εμπολέμων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου άρχισαν και αυτές σήμερα να αποσύρουν βαρύ πυροβολικό διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών από τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

"Η διαδικασία άρχισε στις 3 Οκτωβρίου. Η διαδικασία απόσυρσης άρχισε με την καταγραφή σε καταλόγους των όπλων και του εξοπλισμού που πρέπει να απομακρυνθεί από τη γραμμή" του μετώπου, διευκρίνισε ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στο RIA Novosti.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v