Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ημερομηνία, οι κάλπες και το άδειο ταμείο

Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει η κεντρική εφορευτική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων.

  • Real.gr
Η ημερομηνία, οι κάλπες και το άδειο ταμείο
Όλα τα ακανθώδη ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με την συμμετοχή των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Η ημερομηνία των εκλογών, το πόσες κάλπες θα χρησιμοποιηθούν και που θα στηθούν, αλλά και οι εκλογικοί κατάλογοι είναι μερικά από θέματα που προκαλούν ήδη τριβές μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ.

Πιθανότατα οι εσωκομματικές διαδικασίες θα κορυφωθούν στα μέσα Νοεμβρίου κάτι που επιθυμούν οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης και δεν φέρεται να έχει πλέον αντιρρήσεις ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ωστόσο ένα από τα σοβαρότερα και πρακτικά προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η ΝΔ είναι τα οικονομικά του κόμματος, που η «μαύρη τρύπα» ξεπερνά τα 170 εκ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι είδαν χρήματα στις τσέπες τους μετά από τέσσερις μήνες και αυτό λόγω της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβαν στην Συγγρού.

«Ας βάλουν όσες κάλπες επιθυμούν και 1.000 και 2.000, λεφτά δεν υπάρχουν», έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε πηγαδάκι χθες στη Βουλή. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2009 είχαν στηθεί 1.500, κυρίως στις τοπικές οργανώσεις που τώρα οι περισσότερες έχουν κλείσει.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτείνει το αντίτιμο να είναι μικρό προκειμένου, οι πολίτες που επιθυμούν να προσέλθουν στις κάλπες. Το σενάριο που επικρατεί είναι τα 2 ευρώ που θα δίνουν την ώρα που θα προσέρχονται για να ψηφίσουν.

Χαμηλοί τόνοι

Στην ΝΔ γίνεται προσπάθεια προκειμένου να μην εμφανιστούν σημάδια διάσπασης στο κόμμα, την ώρα που η κυβέρνηση θα φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το πρώτο πακέτο σκληρών μέτρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να φανεί ως εγγυητής της ενότητας και προχώρησε σε δύο κινήσεις. Κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να συμμετέχει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που έγινε αποδεκτό και ζήτησε από όλους τους υποψηφίους να πάνε μαζί στην σύνοδο του ΕΛΚ.

Τώρα οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης επικεντρώνονται στην κοινοβουλευτική μάχη που θα διεξαχθεί τα δύο επόμενα 24ωρα, απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις.


Μεϊμαράκης: Έρχονται περικοπές σε συντάξεις και φοροκαταιγίδα

Ο διάλογος Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

ΝΔ: Και επίσημα τέσσερις οι υποψήφιοι για την διαδοχή

Βρούτσης: Η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει ούτε ένα σεντ μείωση σύνταξης

Πρόταση για πέντε προσυνεδριακές συνδιασκέψεις κατέθεσε ο Απ.Τζιτζικώστας

Μητσοτάκης και Γεωργιάδης οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v