Μεϊμαράκης: Ανοχή τέλος

Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κερδίζοντας το χειροκρότημα της Κ.Ο της ΝΔ.

  • Real.gr
Μεϊμαράκης: Ανοχή τέλος
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης άφησε στην άκρη την προεκλογική συναίνεση με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο απέφυγε αυτή την φορά να χαιρετήσει καθώς επέλεξε να φύγει από την άλλη πλευρά του βήματος και όχι από εκείνη που περνά μπροστά από τον πρωθυπουργό. «Έφυγα από την άλλη πλευρά κι όχι από δίπλα του για να του δείξω ότι κόβω κάθε γέφυρα» έλεγε ο ίδιος σε συνεργάτες του στην συνέχεια.



Ο πρόεδρος της ΝΔ έχοντας μπροστά του και τις εσωκομματικές εκλογές, ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση , κερδίζοντας το χειροκρότημα των μελών της Κ.Ο της ΝΔ.
 
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ότι «η πολιτική τους απάτη αποκαλύπτεται» καθώς άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα αναφέρει το προσχέδιο προϋπολογισμού. «Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα», είπε.



Παράλληλα συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του χρέους, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία από το ΔΝΤ για την διόγκωση του, από την επτάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν αμφισβήτησε ο πρωθυπουργός. «Δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Τζάμπα πήγαν τα φροντιστήρια που πληρώσαμε» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανακατεύονται με τα εσωκομματικά της ΝΔ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Εμείς θα λέμε ναι σε κάθε τι θετικό, θα λέμε όμως όχι στις ισοπεδωτικές αντιλήψεις, τον κρατισμό, το νοσηρό κομματισμό. Όχι στις πολιτικές, που επιβαρύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, χτυπούν τους αγρότες, κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όχι στις πολιτικές που επιβραβεύουν τη μετριότητα και την ήσσονα προσπάθεια. Όχι στην κυβερνητική ανεπάρκεια, την ασυνέπεια και την ανευθυνότητα»



Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ κάλεσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Επικρατείας να το καταθέσουν άμεσα  και να δώσουν στοιχεία στην δημοσιότητα για το ποιοι είναι ολιγάρχες.

«Σας άκουσα κ. Πρωθυπουργέ, να μιλάτε για τους «κακούς ολιγάρχες», οι οποίοι σας αντιπολιτεύονται σκληρά και σας κυνηγούν. Δεν κατάλαβα, τι σας κυνηγούν; Έχετε καμιά γλυκύτητα; Λοιπόν: Ονόματα και διευθύνσεις. Και επίθετα. Να δούμε ποιοι είναι. Φαντάσματα είναι; Δεν τα ξέρουμε τα ονόματά τους; Κι εσείς, κ. Παππά, που κοιτάτε, τι κρατάτε σε ομηρία αυτόν το νόμο και δεν τον φέρνετε να τελειώνει; Για να τον συζητάτε και να τον κουνάτε και «θα περάσουν τα ΜΜΕ» και να χειροκροτάνε όλοι από κάτω; Περάστε το, αν έχετε τα κότσια, να δούμε που είναι οι ολιγάρχες. Να δούμε ποιον στηρίξανε προεκλογικά. Ξέρετε, η Ελλάδα μας είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όλοι ξέρουν τις παρέες μας, τις φιλίες μας, τις συναναστροφές μας. Όλοι ξέρουμε ποιος στηρίζει ποιον. Σταματώ εδώ, προς το παρόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αν θέλετε, θα συνεχίσω επ' αυτού. Γιατί ο βρώμικος πόλεμος, ο προεκλογικός, δεν θα μείνει αναπάντητος» είπε ο Ευάγγελος Μειμαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v