Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταράκης στον realfm 97,8: Οπωσδήποτε να γίνει ντιμπέιτ

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Μηταράκης στον realfm 97,8: Οπωσδήποτε να γίνει ντιμπέιτ
Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα την οποία έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι αν εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας η ΝΔ θα έχει έναν εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό ο Νότης Μηταράκης απάντησε: «Αυτό που βάρυνε τη δική μου απόφαση τους τελευταίους μήνες η ΝΔ δεν είχε καθόλου κακή κοινοβουλευτική παρουσία, αντίθετα και χθες ο κ. Μεϊμαράκης είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία στη Βουλή. Αλλά, χάσαμε δύο εκλογές με σχεδόν 7,5% και στις δύο, χάσαμε ένα δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά. Το πρόβλημα της ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι η κοινοβουλευτική παρουσία. Υπάρχουν 75 βουλευτές που μπορούν μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή μέσω ενός αναπληρωτή προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας να καλύψουν την παρουσία στη Βουλή».

Και πρόσθεσε: «Η μάχη στη Βουλή 9 στις 10 συνεδριάσεις δίνεται μεταξύ κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Γι’ αυτό θα πρέπει να οριστεί εκπρόσωπος ο οποίος θα μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Εγώ δεν αρνούμαι ότι είναι ασυνήθιστο κι ότι είναι θέμα. Βέβαια έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, όχι από τη ΝΔ. Θα δεχτείτε όμως πιστεύω, ότι το πρόβλημα της ΝΔ, ας δούμε από τότε που ανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης. Η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη το καλοκαίρι στη Βουλή ήταν πάρα πολύ καλή. Με έναν πολύ εμπεριστατωμένο αντιπολιτευτικό λόγο έδειξε τις αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής, έδειξε τη δικιά μας εναλλακτική, είχε τον σεβασμό και τον έχει ακόμα όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν ήταν όμως τελικά αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ότι δεν μιλάμε πλέον στους νέους ανθρώπους. Βλέπετε τις αναλύσεις των δημοσκοπήσεων και των exit polls ότι έχει μεγάλο θέμα η ΝΔ να μιλήσει στις παραγωγικές ηλικίες. Αυτό είναι το ζητούμενο γιατί ο στόχος μας δεν είναι να παραμείνουμε αξιωματική αντιπολίτευση εσαεί. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Στο ερώτημα αν θέλει να δει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων ο βουλευτής Χίου της ΝΔ ήταν κατηγορηματικός: «Οπωσδήποτε». Και σημείωσε: «Θεωρώ ότι είναι θετικό να γίνει ένα ντιμπέιτ. Αυτό που δεν είμαι θετικός και είχα απαντήσει αρνητικά και σε κάποιες προσκλήσεις είναι συζητήσεις στελεχών που υποστηρίζουν κάποιους υποψηφίους γιατί τότε θεωρώ ότι χάνει την ουσία του. Οι ίδιοι υποψήφιοι πρέπει και σε συγκεκριμένα θέματα μία δομημένη συζήτηση να παρουσιάσουν τι διαφορετικό προτείνει ο καθένας για την οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς, την παράταξη, τους νέους ανθρώπους, τις θέσεις εργασίας, την εξωτερική πολιτική, τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v