Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοχαρόπουλος: Υπάρχει ακόμα η λογική μιας μονοκομματικής αντίληψης

Για μονοκομματική αντίληψη κατηγόρησε την κυβέρνηση μέσω του realfm 97,8...

  • Real.gr
Θεοχαρόπουλος: Υπάρχει ακόμα η λογική μιας μονοκομματικής αντίληψης
Για μονοκομματική αντίληψη κατηγόρησε την κυβέρνηση μέσω του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδίωξε.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα μήπως πρέπει το ελληνικό πολιτικό σύστημα να συνεννοηθεί και να πει 3-4 σημαντικά όχι πριν ισοπεδωθεί τελείως η ελληνική οικονομία, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Βεβαίως. Αυτό για να γίνει, χρειάζεται ευρύτερη συνεννόηση και συναίνεση. Ευρύτερη. Την οποία δυστυχώς δεν την επεδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Δηλαδή, συνεννόηση παρόμοια με αυτή που είχε γίνει τον Αύγουστο. Συνεννόηση και συναίνεση ευρύτερων προοδευτικών, φιλοευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν μία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε κάνοντας μία κυβέρνηση μόνο με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και χωρίς να επιδιώξει συναινέσεις. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε από δω και στο εξής. Σε συγκεκριμένους τομείς της πολιτικής, γιατί αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, την παιδεία, την αγροτική παραγωγή, σε θέματα που καθορίζονται οι πολιτικές για όλη την επόμενη περίοδο και πέραν της 4ετίας, να μπορέσουμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να συνεννοηθούμε. Να βάλουμε εθνικούς στόχους και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Δυστυχώς υπάρχει ακόμα η λογική, σε ορισμένους χώρους, μιας μονοκομματικής αντίληψης, ότι μπορεί να τα λύσει μόνος ένας. Και δυστυχώς έτσι δεν δημιουργούνται ούτε συνθήκες οικονομικής, αλλά ούτε πολιτικής σταθερότητας και θα το δούμε σύντομα μπροστά μας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ κ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v