Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3D Touch και το μέλλον του iPhone

To γνωρίσαμε πρώτα με την εισαγωγή του Apple Watch και μετέπειτα στο trackpad των νέων MacBooks.

3D Touch και το μέλλον του iPhone
To γνωρίσαμε πρώτα με την εισαγωγή του Apple Watch και μετέπειτα στο trackpad των νέων MacBooks.

Ο λόγος για την τεχνολογία Force Touch την οποία και μάλιστα πολύ εύστοχα η Apple την μετονόμασε σε 3D Touch στα νέα iPhone 6S και 6S Plus.

Για πρώτη φορά η διεπαφή του χρήστη λοιπόν αποκτάει με κάποιο τρόπο τρεις διαστάσεις και όσοι είχαν την ευκαιρία να το βοήσουν μιλούν για κάτι φανταστικό.
Για παράδειγμα μια παρατεταμένη πίεση στην lock screen του iPhone 6S και το Live Photo κινείται μπροστά στα μάτια σας. Παρατεταμένη πίεση σε ένα εικονίδιο και έχετε μια σειρά από επιλογές για την ίδια την εφαρμογή ή ακόμη και κάποιο preview.

To 3D Touch λοιπόν σίγουρα έχει δουλευτεί πολύ από την Apple πριν ενσωματωθεί και συνεργάζεται άψογα με την απόκριση από την Taptic μηχανή της συσκευής.

Μπορεί σαν επιλογή να περνάει απαρατήρητο αλλά όταν ενεργοποιηθεί σίγουρα δίνει άλλα διάσταση με όλη την σημασία της λέξης στην διεπαφή σας με την συσκευή.

Η ενσωμάτωση της νέας αυτής τεχνολογίας έχει γίνει μάλιστα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ταιριάζει άριστα στην αισθητική του iOS 9 δίνοντας στον χρήστη μια σειρά από επιλογές που όχι μόνο είναι εύκολο να της καταλάβει αλλά είναι το ίδιο εύκολο για να τις χρησιμοποιήσει.

Οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του και μέσα στους επόμενους μήνες στην ολότητα του και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό έτσι ώστε η εν λόγω τεχνολογία να μην γίνει απλά ένα gimmick χαρακτηριστικό που μας έχουν συνηθίσει άλλες εταιρείες (για παράδειγμα η Samsung) αλλά να μετατραπεί σε μια τεχνολογία με παρόν και μέλλον.

Η Apple αρχικά προσπάθησε να λύσει την χρήση ενός smartphone με ένα χέρι χρησιμοποιώντας οθόνες με λιγότερες ίντσες. Πλέον και κοιτώντας το μέλλον έχει ρίξει το βάρος για αυτό τον σκοπό στο λογισμικό της.

Ας μη ξεχνάμε εξάλλου πως η Home Screen στο iOS ποτέ δεν είχε σκοπό να γίνει ο προορισμός των ενεργειών του χρήστη αλλά η πύλη για όλες τις εφαρμογές του.

Ως τώρα είχαμε μάθει να χρησιμοποιούμε το Home Button σχεδόν συνεχώς μέχρι και τουλάχιστον το iOS 8. Από εδώ και πέρα είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτό θα το κάνουμε λιγότερο τόσο λόγο του Extensibility αλλά και του 3D Touch.

Με άλλα λόγια ειλικρινά έχουμε φτάσει κοντά σε ένα σημείο που το μέλλον του Home Button σε μελλοντικά iPhones μοιάζει αβέβαιο.

Σε αυτή την φάση που είναι σίγουρα μια μεταβατική, αν και λιγότερο το Home Button θα το χρησιμοποιούμε.

Μπορούμε όμως να δούμε ότι στο μέλλον και με την ανάπτυξη του 3D Touch αλλά και την βαθύτερη ενσωμάτωση του το φυσικό πλήκτρο του iPhone να αποτελέσει ακόμη και παρελθόν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v