Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Google κατοχύρωσε ολόκληρο το αλφάβητο

Η ιστορία ξεκινά το 1999, όταν ο Παγκόσμιος Ιστός δεν είχε απλωθεί τόσο.

Η Google κατοχύρωσε ολόκληρο το αλφάβητο
Η ιστορία ξεκινά το 1999, όταν ο Παγκόσμιος Ιστός δεν είχε απλωθεί τόσο. Η επιλογή μιας εύληπτης διεύθυνσης είχε βέβαια πάντοτε ιδιαίτερη αξία και έτσι, κάποιος θεώρησε μάλλον έξυπνο να κατοχυρώσει κάτι που μαθαίνει πολύς κόσμος από μικρό παιδί: το αγγλικό αλφάβητο. Και έτσι, χρόνια μετά έγινε πολύ πλούσιος....

Η νέα εταιρεία που συστήνει ο γίγαντας του Διαδικτύου, για καλή τύχη του προαναφερόμενου άγνωστου κυρίου, ονομάστηκε Alphabet. Και καθώς φαίνεται, πλήρωσε πολλά για να εξαγοράσει το abcdef... (και λοιπά).com (ας το γράψουμε προς αποφυγή... disputes: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com). Πάντως, το ποσό που κλήθηκε να καταβάλλει η Google για την εξαγορά του domain name δεν έγινε γνωστό.

Η είδηση καταγράφεται από μια εταιρεία που εκτιμά την αξία των λεγόμενων domain names (όνομα μητρώου), δηλαδή των διαδικτυακών διευθύνσεων. Η DomainInvesting.com κατέγραψε την αλλαγή στα ευρετήρια του Παγκόσμιου Ιστού, όπου αναφέρεται η μεταφορά του abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com στην Google Inc., με μεσολαβητή την Mark Monitor, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών για την προστασία της εμπορικής επωνυμίας επιχειρήσεων.


Γιατί χρειάζεται προστασία η εμπορική επωνυμία της Google;

Μόλις πρόσφατα, ο Λάρι Πέιτζ, ένας από τους δύο ιδρυτές της Google Inc., εμφανίστηκε ενώπιον των μετόχων και ανακοίνωσε τη μεγάλη αναδιοργάνωση «του κολοσσού του Διαδικτύου», ο οποίος, σημειωτέον, δεν ασχολείται εδώ και καιρό μόνο με τα του Διαδικτύου.

Στις 10 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι η Google θα συστήσει μια νέα εταιρεία, με την επωνυμία... Alphabet. To URL της Alphabet είναι https://abc.xyz/. To abcdefg... (και τα λοιπά, καταλάβατε).com δεν οδηγεί, προς το παρόν, πουθενά. Όταν ρωτήθηκε, εκπρόσωπος της Alphabet απολογήθηκε: Με το abc.xyz, «ήταν φανερό ότι είχαμε παραλείψει κάποια γράμματα. Έπρεπε να το διορθώσουμε.»

Γιατί διαλέξαμε την επωνυμία Alphabet, εξηγεί ο Λάρι Πέιτζ: «Μας άρεσε το όνομα Alphabet επειδή αποτελεί τη συλλογή των γραμμάτων που αντιπροσωπεύουν τη γλώσσα, μια από τις πλέον σημαντικές καινοτομίες της ανθρωπότητας, και αποτελεί τον πυρήνα του ευρετηρίου της μηχανής μας! Επιπλέον, το επιλέξαμε γιατί σημαίνει alpha?bet, όπου Alpha είναι οι υπερβάλλουσες αποδόσεις από τις επενδύσεις, κάτι το οποίο προσπαθούμε».

H Alphabet θα αποτελεί μια συλλογή θυγατρικών εταιρειών (holding company), η μεγαλύτερη από τις οποίες θα είναι η Google, αν και μικρότερη, από την αποδέσμευση δραστηριοτήτων που θα μεταφερθούν υπό τη μορφή άλλων εταιριών στην Alphabet. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε ο Λάρι Πέιτζ -ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στην Alphabet, με πρόεδρο τον συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν-, ήταν η απόσχιση εταιρειών που ασχολούνται με την υγεία, για παράδειγμα της Life Sciences που αναπτύσσει τους «έξυπνους» φακούς επαφής για διαβητικούς και της Calico που ασχολείται με την μακροζωία.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v