Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα εκτέλεσε τέσσερις άνδρες για «άσκηση μαγείας»

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τέσσερις άνδρες τους οποίους κατηγόρησε για άσκηση «μαγείας» στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα εκτέλεσε τέσσερις άνδρες για «άσκηση μαγείας»
Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τέσσερις άνδρες τους οποίους κατηγόρησε για άσκηση «μαγείας» στα νοτιοανατολικά της χώρας, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Κάτοικοι της πόλης Μάιφα, στην επαρχία Χαντραμούτ, είπαν ότι μέλη της Αλ Κάιντα μοίρασαν φυλλάδια στα οποία αναφέρονταν τα ονόματα των τεσσάρων εκτελεσθέντων.

«Τους επιβάλαμε την ποινή του θανάτου» έγραφε το φυλλάδιο που τοιχοκολήθηκε και σε διάφορα σημεία της πόλης. «Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους να συνεργαστούν μαζί μας κατά αυτής της έκπτωσης των ηθών», προστίθεται στο κείμενο.

Η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Aqpa) δρα στη νότια και την ανατολική Υεμένη, αφού επωφελήθηκε από την αποδυνάμωση της κεντρικής εξουσίας μετά το 2011 λόγω της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας, του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Κατόπιν επωφελήθηκε και από το χάος που προκλήθηκε από τα τέλη Μαρτίου από την κλιμάκωση της σύρραξης μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και του αραβικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Η οργάνωση, που επιβάλλει μια δική της εκδοχή του ισλαμικού νόμου, έχει εκτελέσει πολλούς ανθρώπους με τις κατηγορίες της μαγείας ή της ομοφυλοφιλίας ενώ ακρωτηρίασε άλλους που κατηγορήθηκαν για κλοπές.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v