Μετά το μακελειό, έκτακτα μέτρα στην Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση λέει ότι λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου και προχωρεί κανονικά στη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου.

  • Real.gr
Μετά το μακελειό, έκτακτα μέτρα στην Τουρκία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σελαμί Αλτινόκ δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

Το φιλο-κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κάνει λόγο για 128 νεκρούς από τις επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, αλλά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 97.

Χθες, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω των αυξημένων κινδύνων θα ενισχυθούν περαιτέρω -όπως είπε- τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ως πιθανούς δράστες είτε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), είτε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ή το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP - C).

Από την πλευρά του, το HDP επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για προβοκάτσια από τους κύκλους του προέδρου Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v