Η τεχνολογία 3D στην υπηρεσία της μόδας

Οι δυνατότητες που δίνει η τρισδιάστατη τεχνολογία χρησιμοποιούνται για να αναβαθμιστεί η βιομηχανία της μόδας.

Η τεχνολογία 3D στην υπηρεσία της μόδας
Οι δυνατότητες που δίνει η τρισδιάστατη τεχνολογία χρησιμοποιούνται για να αναβαθμιστεί η βιομηχανία της μόδας.

Σε αυτό το κατάστημα εσωρούχων στο Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιείται ένας ιδιαίτερος καθρέφτης. Ο καθρέφτης έχει ενσωματωμένο ένα σύστημα σαρωτή με 3D μέσω του οποίου γίνονται ακριβείς μετρήσεις των διαστάσεων της πελάτισσας που καθρεφτίζεται σε αυτόν.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την τέχνη των δημιουργών εσωρούχων αποσκοπεί στην μείωση του χρόνου που απαιτείται για μια ακριβή μέτρηση. «Με αυτή την τεχνολογία καταγράφονται τουλάχιστον 140 σημεία του σώματος και αυτές οι πληροφορίες μας λένε ποιο ακριβώς είναι το μέγεθος της γυναίκας.

Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν το αποκαλούμενο μέγεθος-ταυτότητα, το οποίο καθορίζεται επακριβώς και βοηθά να ξέρουμε τι φοράμε στη συγκεκριμένη μάρκα,» λέει η Λούι Τονγκ, γενική διευθύντρια της εταιρείας Private Shop Limited.

Ένα θέμα που προκύπτει αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το κατάστημα δηλώνει πως όλες οι ψηφιακές φωτογραφίες των πελατισσών διαγράφονται μετά την σάρωση. Οι μετρήσεις διατηρούνται για μελλοντικές αγορές μόνο εφόσον η πελάτισσα δώσει τη συγκατάθεσή της.

«Πιστεύω πως θα διαδοθεί αρκετά επειδή εκτιμώ πως οι πελάτισσες μόλις γνωρίσουν την υπηρεσία θα καταλάβουν πόσο καλή είναι. Μέσω αυτής δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο δοκιμάζοντας πολλά προϊόντα. Πιστεύω λοιπόν πως θα αρχίσουν να τη ζητούν αυτή την υπηρεσία,» εκτιμά η Ζαν Ταν, καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ.

Η βρετανική εταιρεία εσωρούχων που εγκατέστησε αυτό το σύστημα στο κατάστημά της στο Χονγκ Κονγκ έχει ιστορία 8 δεκαετιών.

Ο καθρέφτης υψηλής τεχνολογίας θα δοκιμαστεί αρχικά στην ασιατική αγορά.

ΠΗΓΗ: euronews.com

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v